Quantcast

Sky News Arabia odstartuje 6. května

| redakce | tisk

Sky News Arabia, 24 hodinový zpravodajský kanál pro arabsky mluvící trh, bude na Středním Východě a v severní Africe (MENA) představen 6. května 2012. Stanice bude šířena na trp. 14 na družici Badr 4 a trp. 15 satelitu Nilesat 201.

V HD rozlišení budou mít stanici k dispozici abonenti satelitní služby OSN (Orbit Showtime Network). Dále bude Sky News Arabia poskytována v IPTV nabídkách Du a Etisalat.

"Myšlenka Sky News Arabia se zrodila před více než dvěma lety. Našim cílem bylo vytvořit nestranný a nezávislý zpravodajský kanál pro arabský svět dostupný napříč různými platformami," říká Nart Bouran, vedoucí Sky News Arabia. "Máme téměř 400 nejlepších novinářů, reportérů, moderátorů, producentů a vysílacích techniků, kteří společně pracují, aby vytvořili zpravodajský kanál," dodává.

Sky News Arabia je společným projektem Abu Dhabi Media Investment Company (ADMIC) a British Sky Broadcasting (BSkyB), ve které je News Corporation Ruperta Murdocha největším akcionářem.

Kanál bude konkurovat populárním panarabským satelitním sítím jako je katarská Al Jazeera (Al Džazíra) a Al Arabiya provozovatele MBC Group, stejně jako spoustě arabskojazyčným mezinárodním kanálům jako jsou BBC, France 24 a Russia Today.

Sky News Arabia nebude posledním zpravodajským projektem. Saúdský miliardář a významný akcionář News Corp. princ Alwaleed bin Talal ve spolupráci s Bloomberg zakládá další arabský zpravodajský kanál. Stanice se sídlem v Bahrajnu Al Arab TV má odstartovat v prosinci letošního roku.

zdroj: Rapid TV News





Reklama




Vybrané články