Quantcast

Euro Hockey Challenge: Lotyšsko - Česko na Nova Sport

| redakce | tisk

Českou hokejovou reprezentaci čeká první zápasová prověrka před mistrovstvím světa. Na úvod Euro Hockey Challenge se dvakrát představí v Lotyšsku. Zápas Lotyšsko - Česko odvysílá v přímém přenosu Nova Sport v sobotu 7. 4. 2012 od 16 hodin.

Naši hokejisté v Rize zavítají do arény, ve které před šesti lety vybojovali světové stříbro. Na místo činu se vrátí brankář Tomáš Pöpperle, obránci Lukáš Krajíček a Miroslav Blaťák, útočník Petr Tenkrát a také trenér Alois Hadamczik, kterého čeká těžká úloha - v průběhu několika týdnů poskládat tým, který bude v květnu na turnaji ve Stockholmu a Helsinkách schopný útočit na světovou medaili.

Už teď je česká sestava hodně silná v čele se dvěma nejlepšími brankáři základní části domácí extraligy Jakubem Kovářem a Tomášem Pöpperlem, beky z ruské Ufy Jakubem Nakládačem a Miroslavem Blaťákem, útočníky Jakubem Petružálkem, Jiřím Novotným nebo navrátilcem Petrem Tenkrátem, který reprezentační dres obleče po pěti letech.

Lotyšské mužstvo Češi v přípravě moc často nepotkávají, ze šampionátů ho ale dobře znají. Jeho základ tvoří hráči Dinama Riga - účastníka KHL, které v této sezóně skončilo v osmifinále soutěže po sedmizápasové bitvě s Nižným Novgorodem. Nového muže ale potkají na střídačce - Olegse Znarokse vystřídal před touto sezónou Kanaďan Ted Nolan, bývalý kouč Buffala nebo New York Islanders.

Zápas Lotyšsko - Česko z Rigy můžete sledovat v přímém přenosu na NOVA Sport v sobotu 7. 4. 2012 od 16 hodin v HD rozlišení.

zdroj: Nova Sport





Reklama




Vybrané články