Quantcast

Velká cena Moto GP ze Španělska na Nova Sport a Voyo.cz

| redakce | tisk

Od pátku 27. dubna 2012 startují na NOVA Sport a Voyo.cz přímé přenosy ze seriálu mistrovství světa silničních motocyklů ve Španělsku. Navíc NOVA Sport k seriálu Moto GP přináší soutěž o motocykl Ducati.

Velká cena Španělska je druhým podnikem této sezony. Také evropský kontinent přivítá světový šampionát silničních motocyklů a nejen španělští fandové se již nemohou dočkat tohoto víkendu. Gran Premio bwin de España se koná na okruhu Jerez de la Frontera, který byl postaven v roce 1986 a první Grand Prix se zde jela o rok později. Tribuny a svahy pojmou až 250 000 diváků a nutno dodat, že fanoušci na jihu Španělska závodění v jedné stopě milují.

Nastavení strojů nejsilnější kubatury bude v Jerezu asi jednodušší, protože zde týmy své stroje testovaly na konci března tohoto roku. V Losail, kde se nové silnější prototypy představily, se poprvé ve skvělé formě předvedl Jorge Lorenzo. Mistr světa z roku 2010 za sebou nechal obě tovární Hondy a na jihu Španělska, kde se mu tradičně daří, na to bude určitě chtít navázat. Daniho Pedrosu čeká tento víkend stý závod v nejsilnější kategorii. Debut si odbyl právě v Jerezu, kde se v roce 2006 blýskl druhým místem, které do letoška ještě čtyřikrát zopakoval a v roce 2008 závod dokonce vyhrál. Do konečného pořadí budou určitě chtít promluvit i ostatní závodníci v čele se Stonerem, který zde dojel nejlépe třetí a bude chtít své statistiky určitě vylepšit. Karel Abraham v Kataru bojoval o body, ale závod nedokončil pro závadu přední brzdy. Ve Španělsku se mu v loňském ročníku dařilo a dojel na sedmém místě, což je v královské kategorii zatím jeho nejlepší umístění, které se mu podařilo zopakovat ještě na okruhu v Silverstone.

Také jezdci dvou slabších kubatur nebudou chtít zůstat pozadu a budou se snažit předvést divákům strhující podívanou. V kategorii Moto2 je ve vedení talentovaný Marc Marquez, který dokázal předjet v samotném závěru závodu úvodní Velké ceny Kataru Andreu Iannoneho. V nové kubatuře Moto3 se blýskl ve svém prvním závodu v mistrovství světa italský mladíček Romano Fenati. Jeden mistrovský bod bral Jakub Kornfeil.

V přímých přenosech na NOVA Sport a Voyo.cz můžete sledovat už dnešní tréninky a kompletní sobotní a nedělní program. Hlavní závod Moto GP můžete v neděli od 13:45 sledovat také na TV NOVA.

zdroj: Nova





Reklama




Vybrané články