Quantcast

Disney Channel s českou licencí

| redakce | tisk

Některé programy pod značkou Disney budou vysílat s českou licencí. Společnost THE WALT DISNEY COMPANY LIMITED získala od českého regulátora médií RRTV (Rada pro rozhlasové a televizní vysílání) několik satelitních licencí. Všechny platí 12 let.

První licence je pro šíření programu DISNEY XD, který bude vysílat na polském území v polském jazyce. Jedná se o program složený z hraných a kreslených pořadů určených dětem ve věku od 4 do 14 let. Regulátor zároveň informoval členský stát Evropské unie, tj. Polsko, že na jehož území bude vysílání DISNEY XD vysílat s českou licencí.

Druhá licence je pro DISNEY CHANNEL určený pro český, slovenský a maďarský trh. Stanice bude vysílat 24 hodiny denně program složený z hraných, kreslených a vzdělávacích pořadů pro děti ve věku od 2 do 14 let. RRTV zároveň informovala členské státy EU, tj. Slovensko a Maďarsko, že na jejich území může vysílat program Disney Channel s českou licencí.

A konečně třetí licence je pro program Disney Channel pro mutaci vysílanou v Rumunsku, Bulharsku a Ukrajině. Rada i v tomto případě informovala členské státy EU, tj. Rumunsko a Bulharsko, že na jejich území může vysílat program Disney Channel s českou licencí.





Reklama




Vybrané články