Quantcast

Soupeře Plzně a Sparty se dozvíte v přímém přenosu na NOVA Sport

| redakce | tisk

Zraky fotbalistů Viktorie Plzeň a Sparty Praha se budou ve čtvrtek odpoledne upírat směrem ke švýcarskému Nyonu, kde proběhne los prvních dvou kol jarní fáze Evropské ligy. V osudí bude celkem 32 týmů - 24 úspěšných účastníků základních skupin EL a osm celků, které do této soutěže propadly z třetích příček základních skupin Ligy mistrů.

Losování jarních bojů v Evropské lize sledujte ve čtvrtek 20. 12. 2012 od 14:00 v přímém přenosu na NOVA Sport a VOYO.cz.

Plzeň bude díky prvenství ve skupině mezi nasazenými týmy, a vyhne se tak třeba Liverpoolu či Chelsea. Zároveň je jisté, že se nenarazí na Spartu ani Atlético Madrid. V prvním jarním kole se totiž nemohou utkat celky z jedné země ani mužstva, která spolu hrála už ve skupině. Viktoria ale může potkat jiné silné protivníky - například Machačkalu, Petrohrad či Inter Milán.

Sparťané obsadili ve skupinové fázi druhé místo a ocitli se mezi nenasazenými. Určitě tak nezměří síly s Plzní ani s Lyonem, s nímž bojovali ve skupině. Hrozí jim však nepříjemní soupeři z východní Evropy: Steaua Bukurešť, Kluž, Dněpropetrovsk, Kazaň či Metalist Charkov. Atraktivní dvojzápas by zato jistě sliboval duel s Laziem Řím nebo Benfikou Lisabon.

Vedle úvodního kola vyřazovací fáze, které se bude hrát ve dnech 14. a 21. února, se bude losovat i osmifinále. Tam už žádné restrikce neplatí. Zápasy nejlepších 16 týmů jsou na programu 7. a 14. března.

Losování jarních bojů v Evropské lize sledujte ve čtvrtek 20. 12. 2012 od 14:00 v přímém přenosu na NOVA Sport a VOYO.cz.

Nasazené týmy: Liverpool, Viktoria Plzeň, Fenerbahce Istanbul, Girondins Bordeaux, Steaua Bukurešť, Dněpr Dněpropetrovsk, Racing Genk, Rubin Kazaň, Olympique Lyon, Lazio Řím, Metalist Charkov, Hannover 96, Chelsea, CFR Kluž, Olympiakos Pireus, Benfica Lisabon.

Nenasazené týmy: Anži Machačkala, Atlético Madrid, Borussia Mönchengladbach, Newcastle United, VfB Stuttgart, SSC Neapol, FC Basilej, Inter Milán, Sparta Praha, Tottenham Hotspur, Bayer Leverkusen, Levante, Dynamo Kyjev, Zenit Petrohrad, Ajax Amsterdam, BATE Borisov.

zdroj: Nova





Reklama




Vybrané články