Quantcast

Šéf ČT TS Ostrava Ilja Racek končí

| redakce | tisk

Dosavadní ředitel Televizního studia Ostrava Ilja Racek podal 7. ledna 2013 generálnímu řediteli České televize Petru Dvořákovi rezignaci na svou pozici. Ilja Racek odchází z vedení ostravského studia po téměř 11 letech k 31. lednu 2013.

Dočasným řízením TS Ostrava pověřil generální ředitel ke stejnému datu Milenu Sladkou, která v současné době pracuje jako vedoucí ekonomiky a provozu TS Ostrava.

Rozhodnutí ředitele Racka respektuji, jeho rezignaci jsem přijal. Dlouholeté práce Ilji Racka pro Českou televizi si velmi cením. Pod jeho vedením prošlo Televizní studio Ostrava mnoha pozitivními změnami, které přinesly kvalitnější a hodnotnější služby divákům. Iljovi Rackovi přeji vše dobré,“ říká generální ředitel České televize Petr Dvořák.

Dočasným řízením TS Ostrava byla 8. ledna generálním ředitelem ČT pověřena Milena Sladká, která v současné době pracuje jako vedoucí ekonomiky a provozu TS Ostrava.
Počátek nového roku je vždy příležitostí k bilancování, případně k novým rozhodnutím, stejně je tomu i v mém případě. Do konce mého smluvního funkčního období zbývá přibližně jeden rok. V současné chvíli dochází v celé České televizi i v našem studiu k mnoha důležitým změnám, jejichž řízení by se měl ujmout ředitel s mandátem přesahujícím jeden rok,“ říká odstupující ředitel Televizního studia Ostrava Ilja Racek.

Ilja Racek vystudoval Fakultu sociálních věd a publicistiky UK, obor televizní publicistika. S ČST Ostrava spolupracoval jako scenárista v letech 1978 až 1982, dříve zastával režisérský post v Československém rozhlase Ostrava. V letech 1983 až 1998 se pohyboval v oblasti divadelnictví. Vykonával pozici ředitele v divadle Petra Bezruče v Ostravě a Státním divadle v Ostravě a angažoval se jako ředitel Janáčkovy filharmonie Ostrava. V minulosti pracoval také jako náměstek ministra kultury ČR a vedoucí odboru kultury a památkové péče Moravskoslezského kraje. Do funkce ředitele Televizního studia v Ostravě byl jmenován v roce 2002.

Milena Sladká vystudovala Ekonomickou fakultu Vysoké školy báňské v Ostravě. V minulosti pracovala jako náměstkyně ředitele Petra Bezruče v Ostravě a také jako náměstkyně ředitele Národního divadla moravskoslezského. Do Televizního studia v Ostravě nastoupila na pozici vedoucí ekonomického úseku v roce 1996.

O dalších krocích týkajících se personálního obsazení pozice ředitele TS Ostrava bude generální ředitel informovat v průběhu prvního čtvrtletí roku 2013.

zdroj: ČT





Reklama




Vybrané články