Quantcast

Kanály Pro TV opět v nabídce Dolce TV

| redakce | tisk

Rumunský operátor Romtelecom oznámil, že se předběžně dohodl s místní televizní skupinou Pro TV ohledně návratu 11 televizních kanálů na satelitní platformu Dolce TV. Od 9.1.2013 mohou abonenti Dolce TV opět přijímat kanály skupiny Pro TV, kterou vlastní CME.

Díky tomu může milion abonentů platformy Dolce TV opět přijímat takové kanály jako jsou Pro TV, Acasa TV, Pro Cinema, Acasa Gold, sport.ro, MTV, Pro TV International, VH1, Pro TV HD, Acasa HD a sport.ro HD. Tyto kanály opustily službu Dolce TV 3.1.2013.

Důvodem krátkodobého vyřazení programů Pro TV byla cena za distribuci těchto 11 programů. Společnost se nedokázala dohodnout s Pro TV na podmínkách prodloužení smlouvy. Firma Romtelecom s ohledem na své zákazníky nechtěla zvyšovat ceny a z nabídky proto odstranila 11 kanálů Pro TV.

Dolce TV využívá 8 transpondérů na řeckém satelitu Hellas Sat 2 na pozici 39°E. Programy jsou zakódovány systémem NDS Videoguard.

Jednání obou subjektů - Pro TV a Romtelecom - nadále pokračuje. Obě strany mají v úmyslu dokončit jednání ohledně podoby nové smlouvy do 31.1.2013. Zatím není jasné, zda poplatky za programy se zvýší. Podle rumunského portálu paginademedia.ro se budou kanály Pro TV i nadále vysílat pro abonenty bez dodatečných poplatků.

zdroj: satkurier.pl, media-sat.net





Reklama




Vybrané články