Quantcast

Turnaj Six Nations 2013 na NOVA Sport a VOYO

| redakce | tisk

Nejslavnější ragbyový turnaj na severní polokouli Six Nations mohou diváci sledovat na stanici NOVA Sport a VOYO. První hrací kolo je na programu již tento víkend. V sobotu 2. února od 14:25 změří síly Wales a Irsko.

O druhý sobotní duel se postarají od 16:55 Anglie a Skotsko. Poslední zápas prvního hracího kola se uskuteční v neděli 3. února od 15:55, kdy se o vítězství poperou týmy Itálie a Francie. NOVA Sport a VOYO nabídne všechny únorové i březnové duely ze Six Nations.

Očekává se, že letošní turnaj bude velmi vyrovnaný. Ukázal to již loňský ročník, kdy vicemistr světa z Francie skončil až na 4. místě. Někteří experti pasují do role favorita mladý, ale nikoliv nezkušený tým Walesu. Hra tohoto týmu se nejvíce blíží pojetí Nového Zélandu. Wales navíc disponuje mladými a talentovanými hráči, kteří mají ty nejvyšší parametry technicko-taktické, ale i fyzické.

K favoritům se také řadí Francie. Ta se prezentuje hrou založenou na velké taktické adaptaci. Po nástupu nového trenéra Saint-Andreho tento tým získal další velmi důležitý atribut a tím je strategie. To je asi nejsilnější stránka tohoto trenéra. Proto kombinace Saint-Andreho strategie a přirozené taktické inteligence mužstva může vynést Francii i vítězství v turnaji.

Na Six Nations může překvapit i Anglie. Tento tým se vrací z velké herní krize a rigidity. Již vítězství proti Novému Zélandu v listopadu naznačilo, že hra Anglie začíná mít řád, rychlost i chytrost. Pokud se hráčům podaří spojit právě tyto dva atributy společně s velkou fyzickou kvalitou, pak tu také máme černého koně aspirujícího na příčku nejvyšší.

U Irska se můžeme těšit na vynikající obranu, která je díky své jedinečnosti velmi těžko prostupná. Irové se mohou pochlubit skvělou, možná nejlepší, hrou nohama v otevřené hře a schopností bojovat celých 80 minut ve vysoké intenzitě. I tento tým se může porvat o titul.

Itálie, po výměně trenéra, jde také velmi nahoru. Již v minulosti dokázala, že svou obranou dokáže zničit, či velmi komplikovat život i takových týmů jako jsou Francie, Anglie nebo Irsko. Itálie navíc pracuje na širším útočném repertoáru, který by měl přinést více položených bodů a definitivně tak dostat Itálii na stejnou úroveň jako výše zmíněné týmy.

Skotsko je pasováno na boj o spodní příčky, byť je jeho hra vysoce nepříjemná. Skotští hráči umí totiž hrát velmi dlouhé herní sekvence, které trvají i více než 5 minut. Jejich sekvence patří vůbec k nejdelším na světě. Pro všechny soupeře je tedy obrovskou výzvou vydržet po celé tyto herní pasáže soustředění a v kondici.

Všechny výše zmíněné informace budou pro fanouška znamenat jediné, a to vynikající sportovní zážitky na stanici NOVA Sport a VOYO. Turnaj Six Nations startuje prvním hracím kolem tento víkend. Poslední hrací kolo je naplánováno na 16. března.

SIX NATIONS 2013 - PROGRAM NOVA Sport a VOYO

PRVNÍ HRACÍ KOLO

WALES vs. IRSKO 2. února 14:25
ANGLIE vs. SKOTSKO 2. února 16:55
ITÁLIE vs. FRANCIE 3. února 15:55

DRUHÉ HRACÍ KOLO

SKOTSKO vs. ITÁLIE 9. února 15:25
FRANICE vs. WALES 9. února 17:55
IRSKO vs. ANGLIE 10. února 15:55

TŘETÍ HRACÍ KOLO

ITÁLIE vs. WALES 23. února 15:25
ANGLIE vs. FRANCIE 23. února 17:55
SKOTSKO vs. IRSKO 24. února 14:55

ČTVRTÉ HRACÍ KOLO

SKOTSKO vs. WALES 9. března 15:25
IRSKO vs. FRANCIE 9. března 17:55
ANGLIE vs. ITÁLIE 10. března 15:55

PÁTÉ HRACÍ KOLO

ITÁLIE vs. IRSKO 16. března 15:25
WALES vs. ANGLIE 16. března 17:55
FRANCIE vs. SKOTSKO 16. března 20:55

zdroj: TV Nova





Reklama




Vybrané články