Quantcast

Disney Channel uvede animovaný seriál a film Sofie První

| redakce | tisk

Disney představí českým divákům malou princeznu Sofii. Animovaný televizní seriál Sofie První má v České republice premiéru v rámci ranního programového bloku Disney Junior na stanici Disney Channel 11. května 2013 v 7:40.

Pohádky o princeznách z dílny Walta Disneyho okouzlují publikum už více než 70 let, ale nyní je to poprvé, kdy se děj seriálu zaměří na princeznu, která je stále ještě malou holčičkou. Příběhy jsou vytvořeny, aby k divákovi šířily pozitivní poselství a ukázaly situace, jaké prožívají děti v předškolním věku. Seriál i film pochází z produkce Disney Television Animation.

Příběhy seriálu Sofie První se odehrávají v pohádkovém světě malé Sofie, která žije život obyčejné holčičky. Vše se změní, když se její maminka provdá za krále a ona se octne v okouzlujícím, ale někdy matoucím, okázalém královském světě, kde pozná své nové nevlastní sourozence Amber a Jamese. V seriálu se objeví také Fauna, Flora a Merryweather (víly z klasické Disney pohádky Šípková Růženka) v roli vysoce postavených učitelek školy s názvem Přípravka pro princezny, kterou Sofie a další princezny a princové navštěvují. V jednotlivých dílech seriálu se objeví i známé Disneyho postavičky, jako je Popelka a další Disneyho princezny.

Disney Channel uvede animovaný seriál a film Sofie První
▲ Disney Channel uvede animovaný seriál a film Sofie První

Nancy Kanter, senior vice prezidentka a generální ředitelka pro oblast původní tvorby a Disney Junior ve světě, u příležitosti oznámení premiéry seriálu uvedla: „Sofie je princeznou, která zažívá stejné problémy jako malí diváci, kteří ji sledují. Učí se, jak zapadnout do kolektivu, získat kamarády, osvojit si nové schopnosti a vycházet se svými sourozenci,“ a dodává, „i přesto, že Sofie má spoustu šatů a krásných střevíčků, děj příběhů ukazuje divákům, že opravdovou princeznu ze Sofie dělá to, jaká je uvnitř. Jsou to povahové vlastnosti jako je laskavost, štědrost, loajalita, upřímnost a slušnost, které ji dělají opravdovou princeznou.“

Seriál i film byl vytvořen Graigem Gerberem (Zvonilka a Velké hry). Jamie Mithcell (Superagent Oso) zastal roli výkonného producenta a režiséra seriálu. Gerber se částečně podílel i na výkonné produkci a pracuje jako editor jednotlivých příběhů.

Disney Junior je programový blok televizní stanice Disney Channel, který se zaměřuje na učení a rozvoj dětí. Staví na citovém spojení, které mají generace diváků k disneyovský příběhům a postavičkám, jak těm tradičním, tak i současným. Zve matky a otce, aby se přidali ke svým dětem a sdíleli s nimi prožitek ze sledování magických a srdečných Disney příběhů plných hudby a roztomilých postaviček, přičemž budou děti ve věku 2 - 7 let vstřebávat specifická výuková a výchovná témata. Animované a akčnější seriály se mísí s tradičními disneyovskými příběhy a postavičky, které děti hluboce milují, je obohacují o nejrůznější vědomosti, včetně rané matematiky, jazykových dovedností, zdravého životního stylu a stravování a společenských dovedností s důrazem na sociální a emocionální rozvoj. Disney Junior oslavuje dětství tím, že děti podporuje ve smíchu, zpěvu, tanci a především - v užívání si legrace. Od nejranější fáze tvorby pořadů zaměstnává Disney experty na výuku a vývoj dítěte, kteří připomínkují každý návrh a scénář ještě dřív, než se začne realizovat. Vize Disney Junior byla vytvořena ve spolupráci s rodiči a zajišťuje tak, že veškerý obsah je jimi schválený.





Reklama




Vybrané články