Quantcast

Skylink neočekává kolaps Satellite BG

| redakce | tisk

Bulharská satelitní pay-tv platforma Satellite BG řeší svoji existenci. Provozovatel platformy proto hledá nového investora, který by společnost a samotnou platformu znovu nastartoval.

Situaci kolem Satellite BG sleduje i společnost M7 Group, provozovatel satelitní služby Skylink, která s bulharskou platformou spolupracuje v podobě sdílení několika programů.

"Vím jen, že Satellite BG kompletně vyměnil vedení," řekl webu parabola.cz Jaromír Glisník, člen představenstva společnosti M7 Group, která provozuje platformu Skylink. "Předpokládám, že je převezme nějaký nový investor," dodává.

Skylink momentálně neočekává kolaps bulharské platformy.

"Pokud by došlo ke kolapsu Satellite BG, budeme hledat způsoby, jak vyřešit distribuci simulcryptovaných programů," naznačuje další možný postup Jaromír Glisník. "Prozatím se nedomnívám, že je to urgentní," doplňuje.

Skylink od Satellite BG získává celkem 12 HD programů. Pokud by měl Skylink (M7 Group) zajistit náhradní distribuci, poměrně lehce by ji vyřešil v případě kanálu MTV Live HD, který se vysílá také na 19,2°E odkud jej sledují zákazníci sesterské platformy Skylinku, CanalDigitaal. Ostatní HD programy nemají alternativní distribuci na 23,5°E a 19,2°E.





Reklama




Vybrané články