Quantcast

I24 News zahájila vysílání

| redakce | tisk

První izraelská mezinárodní zpravodajská televizní stanice zahájila pravidelné vysílání v 19:00 hodin středoevropského času. Stanice slibuje vysílání v anglickém, francouzském a arabském jazyce ze svého nového studia v Jaffra.

Šéfem I24 News e stal Frank Melloul, bývalý ředitel mezinárodního rozvoje France 24 a bezpečnostní poradce francouzské vlády. I24 News je financovaný francouzsko-izraelským podnikatelem Patrickem Drahi.

Drahi již vlastní podíl v izraelské kabelové síti HOT, dále je hlavním akcionářem ve francouzské kabelové síti Numericable SA, která působí ve Francii, Belgii a Lucembursku.

"Chceme pokrýt mezinárodní zprávy z nového pohledu, izraelské společnosti a jejich jednotlivých složek. Chceme odpojit vnímání Izraele z arabsko-izraelského konfliktu," řekl Frank Melloul deníku Les Echos a dodal, že i24 News nebude šířit izraelskou propagandu.

Obsah nového kanálu bude ze 70 procent vyplněn mezinárodním obsahem a 30 procenty regionálních a izraelských zpráv. Zpravodajství se bude vysílat každých 30 minut. Diváci se dočkají také diskusí a talk show.

I24 News zahájila vysílání
▲ I24 News zahájila vysílání

Stanice bude mít 150 zaměstnanců, kteří budou připravovat pořady dostupné divákům v celé Evropě, Africe, na Středním Vchodě a v Asii.

V roce 2014 chce I24 News začít vysílat i v USA.

technické parametry:

Astra 1L (19,2°E), freq. 11,068 GHz, pol. V, SR 22000, FEC 5/6, DVB-S/QPSK

Eutelsat Hot Bird 13B (13°E), freq. 11,471 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 5/6, DVB-S/QPSK

zdroj: Rapid TV News + vl.info





Reklama




Vybrané články