Quantcast

TV Nova: Další nové kanály zřejmě jen placené

| redakce | tisk

Provozovatel Nova Group se poohlíží po možnostech spuštění dalších stanic. Nové programy budou patrně jen placené, kde vidí skupina velké příležitosti k dalšímu růstu.

"Máme připraveny další formáty stanic, které by se daly spustit, ale zatím jsme o nich nerozhodli," říká Jan Andruško, generální ředitel TV Nova v rozhovoru pro iHNed,cz. "Myslím, že do budoucna se cesta hodně otočí směrem k placenému obsahu. To je oblast, ve které také vyvíjíme případné formáty stanic," naznačuje šéf Novy. "Na můj vkus je už volně dostupného obsahu v Česku hodně," dodává. Sama skupina Nova za poslední rok spustila 3 stanice - mužskou TV Fanda, komediální TV Smíchov a retro stanici TELKA.

Za co by měli čeští diváci platit? "Jde o tradičně exkluzivnější oblasti - filmy, sportovní exkluzivní stanice a tak dále. My vše sledujeme a uvidíme, jak se vše v budoucnu vyvine. Jako skupina se na přesun do placeného segmentu připravujeme už delší dobu, dneska jsme tam s VOYO," říká v rozhovoru pro iHNed.cz šéf TV Nova.

Přesun svých aktivit do sektoru placeného vysílání vidí Nova jako naprostou nezbytnost. "Je jasné, že s ohledem na to, jak se v posledních letech vyvíjí reklamní trh, tak je absolutně nezbytná nutnost přesunout se směrem k jiným zdrojům příjmů," dodal.





Reklama




Vybrané články