Quantcast

Předseda vlády Gruzie uzavřel svůj kanál TV9

| redakce | tisk

V Gruzii byla uzavřena televizní stanice 9 Arkhi (TV9 Georgia), kterou vlastnila Ekaterine Chvedelidze, manželka současného premiéra Bidzina Ivanišvili. O vypnutí rozhodli sami zaměstnanci, kteří nechtěli čekat až do 1. září, kdy měla být stanice vypnuta svými vlastníky.

Novináři se rozhodli, že nemá smysl pokračovat v práci ještě 10 dní.

Stanice 9 Arkhi byla v Evropě známa pod názvem TV9 Georgia. Vysílání bylo možné sledovat ze tří satelitů - Eutelsat Hot Bird 13D (13°E), freq. 11,585 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4 a také na Eutelsat 36B (36°E) a Türksat 3A (42°E).

Ivanišvili řekl, že byl vždy toho názoru, že první tvář země a jejich rodinní příslušníci nemají vlastnit žádnou televizní stanici a to navzdory skutečnosti, že to zákon nezakazuje. Po vstupu do politiky v říjnu 2011 byl připraven koupit nějakou stanici ale každý vysílatel to odmítl. Pa se on a jeho manželka rozhodli otevřít nový kanál 9 Arkhi. Po několika měsících příprav byla stanice spuštěna v dubnu loňského roku.

Kanál 9 Arkhi v předvečer parlamentních voleb, které se konaly dne 1.10.2012 sehrál klíčovou roli v přenosu pravdivých informací svým divákům. Nyní v době příprav země k prezidentským volbám (27.10.) a jeho demokratického průběhu se provozovatel rozhodl uzavřít kanál 9 Arkhi a zpravodajskou agenturu Info 9.

zdroj: satkurier.pl, tasstelecom.ru





Reklama




Vybrané články