Quantcast

Zažijte na Spektru mrazivé fantazie se seriálem Následky

| redakce | tisk

Země se přestala otáčet, světu došla ropa. S těmito a dalšími znepokojujícími katastrofickými teoriemi pracuje nový špičkový dokumentární seriál Následky.

První epizodu z napínavého čtyřdílného cyklu plného pokročilých animací odvysílá televize Spektrum v pondělí 7. října od 20 hodin, pokračování se diváci dočkají v každém následujícím dni ve stejný čas.

V novém čtyřdílném seriálu Následky se diváci Spektra seznámí s katastrofickými vizemi a jejich dopadem na denní život na Zemi.

Úvodní epizoda (pondělí 7. října) pracuje se situací, kdy se počet obyvatel na světě během okamžiku zdvojnásobí. Co budou lidé jíst, budou mít dostatek pitné vody, dojde k válkám o území?

Druhý díl (úterý 8. října) pojednávající o situaci, kdy na Zemi dojde ropa, má ještě reálnější základy. Jak bez ropy přepravit zboží, jak bez ropy vyrábět, když je nenahraditelnou surovinou v mnoha odvětvích?

Třetí epizoda (středa 9. října) se soustředí na stav, kdy se Země během pěti let přestane otáčet. Jak bude možné odolávat škodlivému ultrafialovému záření, jak lidé a zvířata budou spát, když Slunce bude svítit na jedné straně neustále a na opačné části planety vůbec?

Celý velkolepý cyklus uzavře díl Rudý obr (čtvrtek 10. října), v němž Slunce ve své závěrečné fázi existence zvedne průměrnou teplotu na Zemi. O kolik desítek metrů stoupne hladina moře, při jaké venkovní teplotě začnou lidé a zvířata umírat? Na tyto zneklidňující otázky odpoví řada odborníků v seriálu Následky.

Nový dokument navazuje na úspěch podobně zaměřeného cyklu Planeta Země po vymření lidstva, který dlouhodobě patří na Spektru mezi nejsledovanější.

zdroj: Chello





Reklama




Vybrané články