Quantcast

Vlastník Sky Deutschland získal téměř globální práva na Bundesligu

| redakce | tisk

Provozovatel německé placené televize Sky Deutschland získal téměř globální televizní práva na prodej vysílacích práv z německé fotbalové Bundesligy. Od sezóny 2015 až 2016 bude Sky Deutschland držet vysílací práva pro Severní a Latinskou Ameriku, většinu zemí Asie a klíčové země Evropy.

Vlastník Sky Deutschland, společnost 21st Century FOX Ruperta Murdocha uzavřela kontrakt s DFL na vysílací práva pro Asii, Severní a Latinskou Ameriku pro sezóny od roku 2015/16 až 2019/20. Pro klíčové evropské země (Itálii, Nizozemí a Belgie) se smlouva týká sezón 2015/16 a 2016/2017.

Přenosy z Bundesligy se tak objeví například v USA, Brazílii, Indonésii, Japonsku a Thajsku. Součástí dohody nejsou práva pro Indii a indický subkontinent, v Číně mohou být použita práva pouze v anglickém jazyce.

Finanční detaily kontraktu nebyly zveřejněny.

Mezinárodní kanály FOX mají jednu z největších sítí sportovních kanálů a jsou úspěšné ve vyjednávání sportovních práv (včetně olympijských her, NFL, NBA, Formule 1, Ligy mistrů a Premier League). Tyto dohody znamenaní, že zápasy německé fotbalové Bundesligy budou na dalších atraktivních distribučních platformách a osloví nejvíce divákům na všech trzích.

zdroj: Bundesliga





Reklama




Vybrané články