Quantcast

ATO vyřadila z měření sledovanosti Šlágr TV

| redakce | tisk

Asociace televizních organizací (ATO) rozhodla o vyřazení stanice Šlágr TV z projektu elektronického měření sledovanosti televizního vysílání. Zda bude stanice trvale mimo měření rozhodne ATO na nejbližším zasedání komise.

"Členové ATO byli nuceni přistoupit k tomuto nepopulárnímu kroku z důvodu narušení metodických pravidel platných pro elektronické měření ze strany stanice Šlágr TV. V kontaktním pořadu, v souvislosti s opakovaným zpochybňováním kvality dat o televizní sledovanosti, představitel vedení zmíněné stanice oslovoval z obrazovky domácnosti s peoplemetry a vyzýval je k navázání přímé komunikace s jeho televizí. Takové jednání ohrožuje objektivitu a nestrannost televizního měření, protože při znalosti identity členů výzkumného panelu by mohla TV stanice ovlivňovat výsledná data. O tom, zda Šlágr TV zůstane trvale mimo měření, rozhodne ATO na nejbližším zasedání metodologické komise," uvedla ATO důvody vyřazení Šlágr TV z měření.

"Projekt elektronického měření sledovanosti televize v ČR se opírá o metodiku a etické normy kodexu ESOMAR (European Society for Opinion and Marketing Research)," dodává.





Reklama




Vybrané články