Quantcast

Velká cena USA vozů formule 1 na FANDOVI

| redakce | tiskobrázek k článku: Velká cena USA vozů formule 1 na FANDOVI

Do konce letošního šampionátu zbývají ještě dva závody a oba odvysílá v přímém přenosu FANDA. V nich budou týmy F1 bojovat o stovky milionů korun. Tyto peníze jsou totiž odměnami a jejich velikost se odvíjí od konečného umístění v Poháru konstruktérů.

Páteční tréninky na VC USA nabídne NOVA Sport a VOYO od 16:00 a 20:00, sobotní kvalifikaci od 19:00. Samotný závod odvysílá FANDA a VOYO v neděli od 19:30.

Red Bull na své první pozici v konečném zúčtování pochopitelně nic nezmění. Tedy hlavně na tom nic nezmění jeho soupeři, jelikož jej už nemohou bodově dostihnout. Ale na rozdíl od jiných soutěží, ve formuli 1 záleží na tom, na jaké pozici v konečném zúčtování tým skončí. V závislosti na tom pak pořadatel přerozděluje jednotlivým týmům peníze jako odměnu. A právě tato skutečnost vykresluje pro poslední dva závody letošní sezony několik dramatických scénářů.

Týmy Mercedes, Ferrari a Lotus bojují o konečné druhé místo. Všechny týmy dělí 37 bodů. Přitom v závodě jich může jeden tým získat až 43! Lotus ale utrpěl pro závěrečné boje těžkou ztrátu - Kimi Räikkönen nenastoupí! Oficiální zdroje uvádějí, že jde o vynucenou operaci dlouhodobých problémů se zády, ty více zasvěcené podezřívají narušení vztahů mezi finským pilotem a samotným týmem, který navzdory slibům není schopen finančně zajistit svou budoucnost.

McLaren netradičně paběrkuje na pátém místě s 95 body, ale hlavní souboj se odehrává mezi týmy Force India a Sauber o šestou příčku. Pro každého z nich jsou extra peníze za vyšší umístění životně důležité.

A v neposlední řadě již čtvrtým rokem pokračující souboj týmů na chvostu pole - Marussia a Caterham. Ve své historii nezískaly ještě ani jeden bod, a tak rozhoduje počet lepších umístění. A tak tyto týmy budou bojovat o zisk, zdánlivě neatraktivního, ale velmi výnosného, třináctého místa!

Velká cena USA zaručuje další podívanou ostrých soubojů kolo na kolo při nelítostných bojích o každý mistrovský bod, neboť i ten jediný může rozhodnout o bytí či nebytí - a to bez přehánění. NOVA Sport a VOYO nabídne páteční tréninky v 16:00 a 20:00, sobotní kvalifikaci v 19:00. Samotný závod s komentářem Tomáše Richtra a Pavla Fabryho odvysílá FANDA a VOYO v neděli od 19:30.

zdroj: TV Nova





Reklama




Vybrané články