Quantcast

Doku seriál Olivera Stonea exkluzivně na TV Spektrum

| redakce | tiskobrázek k článku: Doku seriál Olivera Stonea exkluzivně na TV Spektrum

Jen pár měsíců od představení na karlovarském filmovém festivalu míří obdivovaný, uznávaný, ale i kontroverzní dokumentární cyklus Oliver Stone: Neznámé dějiny Spojených států (Oliver Stone: Untold History of the United States) na tuzemské obrazovky. První díl tohoto názorového seriálu uvede dokumentární televize Spektrum v sobotu 30. listopadu ve 22.00.

Diváci Spektra premiérově uvidí všech deset epizod o moderní historii USA, jak ji interpretuje oscarový režisér a veterán z Vietnamu Oliver Stone.

Světoznámý filmový tvůrce Oliver Stone se už v několika svých dílech (např. Četa či JFK) zabýval rozhodujícími mezníky amerických dějin. Ve svém desetidílném dokumentárním seriálu z roku 2012 si vytyčil úkol ukázat nejdůležitější události historie USA 20. a 21. století v alternativním světle, z pohledu, který se diametrálně liší od přístupu „oficiální“ historiografie. Zahrnuje mnoho úchvatných archivních záběrů, řadu z nich uvidí veřejnost poprvé.

Čeští diváci měli letos v létě v Karlových Varech příležitost zhlédnout pár epizod cyklu Oliver Stone: Neznámé dějiny Spojených států, projekci uváděl přímo slavný režisér coby host festivalu. Jeho vyhraněný, vůči oficiální americké administrativě silně kritický postoj vyvolal mezi veřejností i novináři bouřlivou diskusi. Oliver Stone vnímá svoje nové dílo v delší perspektivě. „Od počátku jsem se díval na tento projekt jako na odkaz pro mé děti a způsob, jak pochopit dobu, v níž jsem žil. Doufám, že seriál přispěje k širšímu pohledu na americkou historii,“ vysvětlil Stone.

Provozovatel televize Spektrum vítá chystanou premiéru. „Kanál Spektrum se v duchu svého motta „dívá na svět jinýma očima“. Do této koncepce ambiciózní dílo Olivera Stonea nesporně a skvěle zapadá,“ uvedl Aleš Fabík, Country Manager Chello Central Europe.

Atraktivní seriál „Oliver Stone: Neznámé dějiny Spojených států“ je součástí velkého balíku poutavých televizních pořadů, které pro svoje televizní stanice v Česku, na Slovensku, v Maďarsku a Rumunsku nedávno zakoupila Chello Central Europe od předního světového distributora Fremantle Media International. Tato dohoda rovněž zahrnuje vysílací práva na špičkové pořady jako Anthony Bourdain: Bez předsudků (Anthony Bourdain: No Reservation), Velkolepé plány Stephena Hawkinga (Stephen Hawking the Grand Design), několik premiérových pořadů kuchaře Jamieho Olivera a řadu dalších.

zdroj: Chello





Reklama




Vybrané články