Quantcast

Polská TVP zvažuje přesun programů z Astry na Hot Bird

| redakce | tiskobrázek k článku: Polská TVP zvažuje přesun programů z Astry na Hot Bird

Polská veřejnoprávní televize TVP (Telewizja Polska) zvažuje, že přesune všechny své programy ze satelitního systému Astra na pozici 19,2°E na Eutelsat Hot Bird na pozici 13°E, kde se vysílají i všechny polské DTH platformy a volně vysílané stanice z Polska.

Všechny programy TVP se již na pozici 13°E vysílají a jsou rozmístěné na kapacitách polských DTH platforem.

TVP rozeslala kabelovým operátorům dopis a distributorů signálu TVP se ptá, zda by měli problémy s příjmem programů z Hot Birdu. Změny v distribuci chystá TVP na konec tohoto roku.

Polský veřejnoprávní vysílatel TVP využívá u společnosti SES (Astra) jeden transpondér a to konkrétně na družici Astra 1KR (19,2°E). Programy vysílá na kmitočtu 10,862 GHz, pol. H, SR 22000, FEC 7/8, DVB-S/QPSK. V multiplexu jsou stanice: TVP1, TVP2, TVP Info ( FTA), TVP Sport, TVP Polonia (FTA), TVP Historia (FTA), TVP Kultura (FTA), TVP Seriale, TVP Rozrywka a TVP HD. Všechny tyto stanice jsou i na 13°E. Programy TVP Info a TVP Historia jsou zde ale zakódovány.

TVP by mohla dosáhnout dohody s operátory DTH platforem, která by umožnila využívání signálů TVP na 13°E pro další distribuci. Platformy by musely připojit systém podmíněného přístupu Videoguard a kabelovky přejít na nový distribuční satelit. TVP by případně mohla změnit systém podmíněného přístupu.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články