Quantcast

Spoluvlastník TV Prima získal 75% podíl v placené stanici Trace

| redakce | tisk

Švédská mezinárodní skupina MTG (Modern Times Group), spoluvlastník české TV Prima, dnes oznámila, že podepsala smlouvu o koupi 75 procentního podílu Trace Partners SAS, francouzské mediální značky a globálního poskytovatele placených kanálů vysílané v 160 zemích po celém světě, včetně všech 55 zemí Afriky.

MTG získala podíl od Citizen Capital, Entepreneur Venture, Next Stage a vedení firmy, která si cenila 100 procentního podílu společnosti v hodnotě 40 milionů eur. Management Trace drží zbývajících 25 procent společnosti.

Oliver Laouchez, spoluzakladatel Trace, bude pokračovat jako předseda představenstva a generální ředitel společnosti Trace a ostatní členové vrcholového manažerského týmu budou i nadále pokračovat ve svých funkcích.

Trace je provozovatelem tří hudebních televizních stanic - Trace Urban, Trace Tropical a Trace Africa a také Trace Sports Stars, lifestylového kanálu zaměřený na sportovní celebrity.

Trace Urban je k dispozici ve 130 zemích po celém světě a jde o přední hudební stanici na 60 trzích. Stanic je zaměřena na urban music a kulturu širokého rozsahu žánrů jako R&B a hip hop a je zvláště populární po celé Africe, Francii a v Karibiku. Trace Africa a Trace Tropical jsou zaměřeny na africkou městskou a světovou hudbu, respektive na latinsko-americké a karibské hudební žánry. Trace Sports Stars je dostupný ve 108 zemích po celém světě a nabízí program zaměřený na místní a mezinárodní sportovce.

Stanice Trace jsou lokalizovány v 16 různých feedech a jsou dostupné v 11 jazycích.

Transakce podléhá schválení regulačními úřady ze strany francouzských mediálních úřadů a MTG bude výsledky uvádět v účetní uzávěrce po dokončení transakce.





Reklama




Vybrané články