Quantcast

Rok v divočině na Viasat Nature

| redakce | tisk

Toto je podmanivý příběh jednoho roku na naší planetě. Ve čtyřech skvěle natočených dílech uvidíte vzestupy a pády života na Zemi. Od největších říčních delt až po ledové pustiny Arktidy a bohatství rovníku. Nechte se překvapit neuvěřitelnou krásou a složitostí života na naší planetě, kterou nazýváme domovem.

Tento seriál, který si jednoduše nesmíte nechat ujít, zachytil na film některé z nejúžasnějších událostí divoké přírody, které se na planetě dějí během 12 měsíců. Od Antarktidy až po Indonésii uvidíte podmanivé příběhy, které jsou natočené ve vysokém rozlišení a dohromady vykreslují barevný a vzrušující pohled na život na planetě Zemi. Vybraná místa a charaktery jsou zachyceny v různých zemích, a jako nit se táhnou napříč celým vyprávěním, aby nakonec vytvořili dohromady jeden překrásný příběh.

Rok v divočině na Viasat Nature
▲ Rok v divočině na Viasat Nature

Život na Zemi se skládá z nesčetného množství složitých a mnohdy vzájemně souvisejících událostí - počínaje životem mikroskopických organismů, a největší masovou migrací konče. A to vše se řídí podle ročních období v průběhu roku. V každičkém okamžiku může být hrdost lvů ohrožena skolením dospělého buvola, zatímco průvod mravenců pochoduje jihoamerickým pralesem nesouce zelený náklad. Hejno milionů sardinek je vystaveno neustálému útoku tisíců predátorů, když si razí cestu podél pobřeží Jižní Afriky, zatímco se orangutanní matka stará o své mládě v Indonésii. A tučnáci v Antarktidě se mohou handrkovat o materiál na stavbu hnízd, zatímco se Kareta pravá přesouvá na seychelskou pláž, aby tam uložila drahocenný náklad vajec.

Tento seriál je naprosto vyčerpávajícím obrazem života na Zemi! Odhalte bohatost a rozmanitost volně žijících živočichů, kteří musí bojovat se stále se zvyšujícími nároky, které na ně střídání ročních období klade. Je to jako jízda na horské dráze, která vám vezme dech - nenechte si ujít ani jediný okamžik.

Rok v divočině - pondělky, 21. dubna - 19. května 2014, ve 18:20 hodin na Viasat Nature.

zdroj: Viasat





Reklama




Vybrané články