Quantcast

SES: Více 4K stanic v Evropě do roku 2016

| redakce | tiskobrázek k článku: SES: Více 4K stanic v Evropě do roku 2016

Satelitní operátor SES (Astra) ve své nejnovější prognóze odhaduje, že televize v Ultra HD rozlišení se rozšíří po celé Evropě na podzim roku 2016. Nick Stubbs, SES viceprezident pro západní Evropu novinářům a zákazníkům řekl, že očekává, že více provozovatelů spustí Ultra HD služby ve 4K na podzim 2016.

Průmysl se spotřební elektronikou tlačí do prodeje displeje 4K velmi agresivně a maloobchodní ceny jsou dolů velmi rychle. "Provedli jsme testy s většinou našich hlavních evropských klientů, včetně Sky Deutschland, Sky UK, Canal Plus ve Francii a Španělsku a je samozřejmě na nich, kdy spustí své služby," uvedl Nick Stubbs.

Stubbs uvedl, že není možné říci, který trh bude první s Ultra HD kanálem. Odhaduje, že Sky v Německu bude jednou z prvních platforem, která bude poskytovat 4K obsah.

Stubbs zatím nevím, kolik Ultra HD 4K kanálů bude na podzim 2016 k dispozici. "Je těžké být konkrétní, zejména tak daleko dopředu ale rozhodně nich bude více než jeden," dodal.

Pro sledování Ultra HD obsahu budou diváci potřebovat nejenom nový televizor s podporou Ultra HD rozlišení ale také set top box.

zdroj: advanced television





Reklama




Vybrané články