Quantcast

Rostelekom jedná o koupi platformy Raduga TV

| redakce | tiskobrázek k článku: Rostelekom jedná o koupi platformy Raduga TV

Akcináři satelitní placené televize Raduga TV jednají o prodeji svého byznysu státní telekomunikační firmě Rostelekom. Agentuře ITAR-TASS o tom informoval Anatolij Sosnovskij, zástupce skupiny Continental Media, která drží 50 procentní podíl v Raduga TV.

"Jednáme s Rostelekom a se všemi hlavními hráči na trhu - s Trikolor TV, Orion Express a jinými, spolu s našimi švédskými partnery MTG," uvedl.

O prodeji Raduga TV psala agentura ITAR-TASS již v listopadu 2013. Proběhlo již několik setkání se zástupci Trikolor TV a Orion Express.

Rostelekom zváží možnosti vstupu na DTH trh a převzetí jednoho z klíčových hráčů. Podle údajů za 4. čtvrtletí 2013 abonentská báze operátora dosáhla 7,5 milionu abonentů. O rok dříve měl 6,9 mil. klientů.

Informace o plánovaném prodeji Raduga TV se objevila na jednání federálního regulátora telekomunikačního trhu Roskomnadzor. V létě 2013 regulátor uvedl, že Raduga TV nemá licenci pro satelitní vysílání. Provozovatel podal několik žalob proti regulátorovi ale žádný z nich nevyhrál.

Podle iKS-Consulting, hodnota platformy Raduga TV může překročit 1 mld rublů, bez ohledu na komentář Roskomnadzor, který snižuje hodnotu podniku. Při koupi 50% podílu ve společnosti Raduga TV v roce 2010, švédský holding MTG zaplatil 45 mil. Dolarů (cca 1,57 mld rublů).

Platforma Raduga TV byla spuštěna v roce 2009 a je vlastněna společnostmi MTG a Continental Media S.A. V současné době jsou její služby dostupné na 90 procentech území Ruska. Co do velikosti jde o čtvrtou největší DTH platformu v Rusku. Podle údajů iKS-Consulting měla v roce 2012 celkem 220 tisíc aktivních abonentů.

zdroj: tele-sat.info, satkurier.pl





Reklama




Vybrané články