Quantcast

Hispasat 1F bude vynesen v roce 2016

| redakce | tisk

Španělský telekomunikační operátor Hispasat vybral společnost Space Systems/Loral (SSL) na zhotovení satelitu Hispasat 1F, který bude umístěn na orbitální pozici 30°W. Hispasat 1F nahradí družici Hispasat 1D a rozšíří kapacitu v Ku pásmu v andské oblasti a Brazílii.

Hispasat 1F rozšíří transatlantickou kapacitu skupiny na lince Evropa - Amerika. K dispozici bude také kapacita v Ka pásmu s evropským pokrytím.

Očekává se, že Hispasat 1F bude pracovat na orbitu po dobu nejméně 15 let. Družice bude vynesena v roce 2016. Satelit bude postaven na satelitní platformě SSL 1300 s výkonem 11,5 kW a následující kapacitou:

48 transpondérů v Ku pásmu se třemi svazky pokrytí:

- Evropa a Severní Amerika s pokrytím Pyrenejského poloostrova, Baleárské ostrovy, Kanárské ostrovy, Azory, Kapverdy a Madeiry; Mauricius, Maroko, Středozemní moře v severozápadní Africe a velké části evropského kontinentu
- Severní a Jižní Amerika s pokrytím od Kanady do Patagonie, včetně Brazílie
- Jižní Amerika s pokrytím velké části kontinentu, zejména Brazílie

6 svazků v Ka pásmu s pokrytím Pyrenejského poloostrova, Baleárských ostrovů a Kanárských ostrovů, Afriky, severozápadní a jihovýchodní Evropy a střední a východní Evropy.

1 svazek v Ka pásmu BSS s pokrytím především Pyrenejského poloostrova.

1 svazek v C pásmu s pokrytím především Brazílie.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články