Quantcast

Rusko chce zakázat reklamu na placených kanálech

| redakce | tisk

V Rusku se chystá zákon, který velmi výrazně ovlivní ruský televizní trh. Ve druhém a třetím čtení ruská Státní duma dne 4. července 2014 přijala řadu pozměňovacích návrhů zákona o reklamě.

V jednom z nich je uveden zákaz "šíření reklamy v televizních programech, televizních pořadech v televizi, které jsou dostupné pouze s poplatkem nebo s využitím technického zařízení kódování". V praxi to má znamenat zákaz reklamy na placených kanálech nebo stanicích, které jsou zakódovány.

Elizabet Kapralova, ředitelka PR největší ruské satelitní platformy Trikolor TV, k návrhům uvedla, že pozměňovací návrhy zákonů mohou přispět k destabilizaci průmyslu. Zisky provozovatelů placených stanic mohou prudce klesat, může se zhoršit i obsah placených TV. Pro udržení úrovně příjmů může dojít ke zvýšení poplatků, zvýšení nákladů provozovatelů placených sítí a na stranu druhou i k nárůstu cen předplatného.

Trikolor TV zároveň upozorňuje na nejasnosti v novém připravovaném zákoně, pokud nebude upřesněn. Trikolor TV zajímá definice pojmu "placený kanál". Reklama se totiž nyní může divákům zobrazovat během přepínání programů.

zdroj: telesputnik.ru





Reklama




Vybrané články