Quantcast

M7 Group získala distribuční linku Nautical Channel

| redakce | tisk

Další tématický kanál využívá satelitní kapacitu lucemburské mediální skupiny M7 Group k distribučním účelům. Provozovatel stanice Nautical Channel zahájil oficiálně distribuci programu ze satelitu Eutelsat 9A, z kapacity maďarské platformy AustriaSat Magyarország, kterou provozuje M70 Group Kft., dceřiná společnost M7 Group.

"Distribuční feed jsme přesunuli na 9°E," potvrdil webu parabola.cz Jaromír Glisník, člen představenstva společnosti M7 Group.

Stanice Nautical Channel původně využívala kapacitu k distribučním účelům na satelitu Astra 1N (19,2°E), na transpondéru paketu CanalSat. V rámci simulcryptu byl program z této pozice dostupný zákazníkům francouzských platforem CanalSat a Orange a také klientům holandské platformy Canal Digitaal. Distribuce Nautical Channel na 19,2°E začátkem tohoto týdne skončila a všichni kabeloví a IPTV operátoři mají nyní k dispozici nový feed Nautical Channel z pozice 9°E.

M7 Group získala distribuční linku Nautical Channel
▲ M7 Group získala distribuční linku Nautical Channel

Nautical Channel zahájil vysílání 5.12.2011 a jde o jediný mezinárodní kanál zaměřený na námořní sporty a životní styl. Stanice je dostupná pro více než 20 milionů diváků ve 44 zemích v anglickém, německém, francouzském, italském a ruském jazyce. Nová distribuční linka Nautical Channel je na pozici 9°E zatím šířena FTA.

technické parametry - Nautical Channel:

• Eutelsat 9A (9°E), freq. 12,074 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK





Reklama




Vybrané články