Quantcast

Konec nekódované BET +1, brzy odstartuje 5* +1

| redakce | tisk

Afro-americký mezinárodní kanál BET ve verzi s hodinovým posunem ukončil vysílání na britských satelitních platformách Sky UK a Freesat. Na programové pozici BET +1 na satelitu Astra 2F (28,2°E) se objevil nekódovaný obrazec kanálu 5* +1, který zahájí vysílání již brzy.

BET +1 byl stanicí, který vysílal s hodinovým zpožděním program hlavní stanice BET (Black Entertainment Television). Hlavní stanice byla ve Velké Británii spuštěna před šesti lety a bude nadále vysílat.

Ukončení projektu BET +1 je prvním rozhodnutím koncernu Viacom International Media Networks (VIMN) po převzetí britského vysílatele s veřejnoprávním posláním Channel 5 Broadcasting Limited. Uvolněné místo na satelitu obsadí program 5* +1, který bude vysílat program stanice 5* s hodinovým posunem. Stanice bude dostupná pouze na platformě Sky UK a to znamená, že vysílání bude zakódováno systémem Videoguard.

Konec nekódované BET +1, brzy odstartuje 5* +1
▲ Konec nekódované BET +1, brzy odstartuje 5* +1

5* byl spuštěn jako Five Life v říjnu 2006. v dubnu 2008 byl rebrandován na FIVER a na 5* v březnu 2011. Stanice je stále populárnější, vysílá filmy a také vlastní a zahraniční produkci. Nahrazení BET +1 stanicí 5* +1 je prvním krokem v integraci Channel 5 do VIMN.

technické parametry:

• Astra 2F (28,2°E), freq. 12,604 GHz, pol. H, SR 22000, FEC 5/6, DVB-S/QPSK

V příštím roce bude do nabídky Freeview zařazen program Spike. Ten nahradí hudebně-zábavní stanici VIVA UK.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články