Quantcast

Zmrzlá planeta na Viasat Nature

| redakce | tisk

Tento impozantní dokumentární seriál Zmrzlá planeta na Viasat Nature zkoumá velkolepou pravdu ukrytou za polárním kruhem. Zúčastněte se expedice do zmrzlé divočiny na severu a jihu, do Arktidy a Antarktidy. Tyto krajiny uvidíte jako nikdy předtím, a možná jako už nikdy více.

Seriál z dílny týmu, sbírajícího ceny Emmy, se tvořil 4 roky a překonal rekord počtu dní, natáčených v terénu - 2356. Světově proslulý přírodovědec sir David Attenborough v něm odhalí dva pozoruhodné světy, ve kterých se to jen hemží divočinou i přesto, že jsou tam teploty hluboko pod bodem mrazu a zdánlivě nehostinné podmínky k životu.

Zmrzlá planeta na Viasat Nature
▲ Zmrzlá planeta na Viasat Nature

Arktida a Antarktida zůstávají největšími pustinami na Zemi. Rozsah a krása přírody a ryzí síla živlů jsou nesrovnatelné s žádným jiným místem na naší planetě. Chlouba pólů je tady odhalena prostřednictvím nejnovějších technologií, které vás vynesou vysoko do nebes, než vás ponoří do mrazivých hlubin pod ledovci - a vy tak budete moci sledovat všechno od ledních medvědů a kosatek až po albatrosy.

Věděli jste, že:

• Tento seriál vyhrál televizní ceny BAFTA za nejlepší střih, zvuk a fotografie dokumentárních filmů?

• Televizní štáb si prošel během natáčení seriálu doslova peklem - létal ve velmi špatném počasí, byl uvězněn na čtyři dny v odlehlé základně kvůli vichřici a stal se natolik posedlým nejlepšími záběry, že začal trpět nedostatkem spánku - někdy se totiž muselo pracovat na směny, kdy posádka musela vydržet non-stop 36 hodin v terénu a pak spát jen 12 hodin?

• Podle tvůrců dokumentu byli ale tím vůbec nejhorším tučňáci? Ustavičně chodili do stanů, klopýtali přes stanová lana, kradli objektivy kamer a fotoaparátů, které měly nevyčíslitelnou hodnotu, aby tak zapůsobili na druhé pohlaví a jeden obzvláště vypečený tučňák si dokonce spletl mikrofon se svým kolegou...

Doku seriál Zmrzlá planeta odvysílá Viasat Nature od 25. do 30. prosince 2014, v 18:20 hodin.

zdroj: Viasat





Reklama




Vybrané články