Quantcast

Kosmica TV ukončila vysílání přes satelit Astra 3B

| redakce | tisk

Podle plánů bylo 7. ledna 2014 na satelitu Astra 3B ukončeno šíření programu Kosmica TV. Provozovatel se rozhodl opustil polský televizní trh. V červnu loňského roku bylo ukončeno živé vysílání, na konci listopadu byla uzavřena internetová stránka kosmica.pl.

Společnost Advigo, která je vlastníkem stanice Kosmica TV a také domény kosmica.pl se rozhodla rozvíjet své služby na jiných trzích jako je německý, španělský, britský a francouzský.

Za kanálem Kosmica TV v Polsku stála společnost Advigo Polska Sp. z o.o. s německými vlastníky. Stanice spustila své testy 8. července 2009 a oficiálně vysílala v Polsku od 1. srpna 2009. Zpočátku byl program šířen na pozici 23,5°E, který zároveň sloužil jako distribuční linka pro bloky na jiných stanicích (nejprve Tele5 Polska a Polonia 1).

V červnu 2012 se stanice objevila jako samostatný kanál na satelitu Eutelsat Hot Bird 13B (13°E). Díky tomu se program dostal k divákům polských DTH platforem CYFRA+, n a Cyfrowy Polsat. V prosinci stejného roku bylo šíření programu na pozici 13°E ukončeno a obsah stanice zůstal jen v programových blocích některých stanic a též jako samostatný kanál.

bývalé technické parametry - Kosmica TV:

• Astra 3B (23,5°E), freq. 11,973 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 5/6, DVB-S/QPSK

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články