Quantcast

Yahoo! může koupit CNN nebo Food Network

| redakce | tisk

Marissa Mayer, generální ředitelka Yahoo!, má údajně zájem koupit části Scripps Network Interactive. Vyplývá to ze zdrojů Business Insider. Scripps, americká společnost, je ceněna na 10 miliard dolarů. Ve svém portfoliu má takové značky jako HGTV, Food Network, DIY Network, Cooking Channel, Travel Channel, Great American Country a ulive.

Z neoficiálních zdrojů vyplývá, že Yahoo! jedná na téma převzetí Food Network a také jedné jiné sítě z portfolia Scripps Network Interactive. Pravděpodobně se nejedná o převzetí celé společnosti ale není to vyloučeno. Většina značek Scripps odpovídá cílové skupině Yahoo!, tedy ženám ve věku od 25 do 35 let a starším. A to je jedním z důvodů zájmů ze strany Yahoo!

Yahoo! může mít také zájem o akvizici CNN od Time Warner. Tato transakce má hodnotu 5 až 6 miliard dolarů, uvedli analytici Business Insider.

Kromě mnoha služeb pod značkou Yahoo!, společnost má ve svém portfoliu také AdInterax (on-line reklamy), Flickr (foto a video hosting), Rivals (síť stránek se zaměřením na nábor týmů universitního fotbalu a basketbalu), Tumblr (mikroblogovací platforma a sociální síť).

zdroj: satkurier.pl, businessinsider.com





Reklama




Vybrané články