Quantcast

VOYO uvede film Zabijáci současně s kinopremiérou

| redakce | tisk

Videotéka VOYO přináší svým předplatitelům napínavý kriminální snímek Zabijáci, který filmovým fajnšmekrům představí současně s jeho českou kinopremiérou 14. května 2015.

Po Ženě v kleci míří do českých kin adaptace druhého dílu úspěšné knižní série o kodaňském policejním oddělení Q z pera jednoho z nejlepších autorů tzv. skandinávských detektivek Jussiho Adler-Olsena. V druhém dílu série, nazvaném stejně jako knižní předloha Zabijáci, oddělení Q znovu otevře jeden ze starých nedořešených případů, tentokrát 20 let starou sérii vražd a znásilnění v okolí prestižní internátní školy.

Osvědčený tvůrčí tým: studio Zentropa a scenárista filmu Muži, kteří nenávidí ženy

VOYO uvede film Zabijáci současně s kinopremiérou
▲ VOYO uvede film Zabijáci současně s kinopremiérou

V domovském Dánsku, kde měl film v říjnu loňského roku premiéru, slavili Zabijáci stejně jako Žena v kleci nevídaný úspěch. Během prvního víkendu ho vidělo téměř 200 000 diváků a celková návštěvnost překonala číslo 750 000. Stejně jako u prvního dílu série se při natáčení sešla osvědčená dvojice - režisér Mikkel Nřrgaarda a scénárista Nikolaj Arcel. Filmy produkuje renomované studio Zentropa Productions, které stojí za většinou filmů Larse von Triera. V roli komisaře Carla Mřrcka se diváci opět mohou těšit na kritiky vyzdvihovaného Nikolaje Lie Kaase, padoucha tentokrát ztělesní dánská vycházející herecká hvězda Pilou Asbćk, kterého čeští diváci mohou znát z dánského dramatu Únos (2012) Tobiase Lindholma nebo ze sci-fi Lucy (2014) Luca Bessona.

Scénárista Nikolaj Arcel pracoval v minulosti na scénáři pro první ze série filmů slavné trilogie Milénium, Muži, kteří nenávidí ženy. Scénář na motivy bestselleru Stiega Larsona mu v roce 2011 vynesl nominaci na cenu BAFTA. Zároveň také dle vlastního scénáře režíroval celovečerní film Královská aféra, který získal Stříbrného medvěda za nejlepší scénář na mezinárodním filmovém festivalu Berlinale v roce 2012 a v témže roce byl nominován na Oscara za nejlepší cizojazyčný film.

Natáčení třetího dílu série s názvem Vzkaz v láhvi (A Conspiracy of Faith) začalo v Dánsku 5. května letošního roku. Zatímco scenáristou filmu zůstává Nikolaj Arcel, režie třetího dílu se ujme zkušený dánský režisér Hans Petter Moland (Bezva chlap, 2010, Boj sněžného pluhu s mafií, 2014).

zdroj: Nova





Reklama




Vybrané články