Quantcast

Uzbecká televize se přesunula na Express AM6

| redakce | tisk

Ruský satelitní operátor RSCC ve spolupráci se svými zákazníky zahájil migraci programů a služeb v Ku pásmu z původního satelitu Express AM22 na novou družici Express AM6, která se nachází na stejné pozici.

Jako první přešel na nový kosmický aparát uzbecký program Telekanal Uzbekistan spolu s rozhlasovou stanicí Ozbekiston Radiosi FM 103.1. Změnila se frekvence a polarizace SCPC kanálu, ostatní parametry byly zachovány. Zároveň došlo k výrazné změně pokrytého území - původní evropský svazek byl nahrazen novým zřejmě fixním 1, který je nasměrován na země bývalého sovětského svazu. Směrem do střední Evropy je signál omezen.

Změna satelitu uzbecké stanice pro diváky v Čechách znamená konec příjmu programu na parabolách malých rozměrů. Směrem na východ jsou příjmové podmínky příznivější.

Express AM6 je nová telekomunikační družice satelitního operátora RSCC. Nedávno byla uvedena do provozu na pracovní pozici 53°E v C pásmu. Nyní dochází k aktivaci Ku pásmových transpondérů při souběžném vypínání transpondérů ze starší družice Express AM22. Původní družice Express AM22 se po dokončení migrací přesune na novou pozici 80°E.

nové technické parametry:

• Express AM6 (53°E), freq. 11,520 GHz, pol. H, SR 4800, FEC 5/6, DVB-S/QPSK

původní technické parametry (vysílání bylo ukončeno):

• Express AM22 (53°E), freq. 10,957 GHz, pol. V, SR 4800, FEC 5/6, DVB-S/QPSK





Reklama




Vybrané články