Quantcast

KINOSVĚT na podzim: nové české a světové záhady, nové krimi, nové katastrofy

| redakce | tisk

TV KINOSVĚT, televize záhad a tajemství, postupně nabídne od posledního zářijového týdne řadu nových českých i zahraničních dokumentů s důrazem na záhady, krimi a katastrofy.

Arnošt Vašíček, špičkový lovec záhad, se pokusí odhalit tajemství světového hlavolamu - Voynichova rukopisu a v třináctidílném seriálu Labyrint záhad pak další, dosud nevysvětlené skutečnosti především z domácích končin. Paranormální tým vedený Ondřejem Bezouškou bude v dvanáctidílném seriálu zaznamenávat technickými nástroji možná nadpřirozené, možná vysvětlitelné jevy. Co zjistí třeba na Velhartickém hřbitově nebo v Modlivém dolu? Další průzkumníci se zaměří na mapování tajemných míst v Čechách, na Moravě a ve Slezsku. Pátrání, někdy až děsivá, se chystají nabídnout rovněž týmy z Velké Británie, USA a Španělska. A konečně osmidílný špičkový americký seriál Ničitelé mýtů se pokusí vysvětlit zdánlivě nadpřirozené události na základě geografických a meteorologických jevů. Vyvrátí ovšem přesvědčivá svědectví očitých svědků a obětí?

KINOSVĚT na podzim: nové české a světové záhady, nové krimi, nové katastrofy
▲ KINOSVĚT na podzim: nové české a světové záhady, nové krimi, nové katastrofy


Příčina smrti - nafukovací slon. To je ještě ta méně kuriózní příčina, kterou nabídne britský třináctidílný dokumentární seriál Kuriózní a neobvyklá úmrtí. Diváci se navíc přesvědčí, že podobná bizarní smrt může potkat i mnohé slavné celebrity. Další úmrtí, tedy vraždy, jsou především záhadné. To ukážou hned dva dokumentární cykly. Prvním je americká Pitevna. Nejvíce šokující příběhy: soudní lékař s pomocí kolegů, policistů a očitých svědků hledá odpovědi na nejtajemnější případy sériových vražd, drogových skandálů a intrik zpravodajských služeb. Druhým jsou pak nové díly jednoho z nejslavnějších seriálů světa Krimi záhady. Diváci se mohou dále těšit i na novou řadu dokumentárního cyklu FBI: slavné případy II. V něm se agenti vydávají po stopách zločinů, které se odehrály v posledních dvou desetiletích: sérioví vrazi, teroristé, zloději, počítačoví zločinci, obchodníci se zbraněmi či únosci tedy opět na obrazovce.

KINOSVĚT na podzim: nové české a světové záhady, nové krimi, nové katastrofy
▲ KINOSVĚT na podzim: nové české a světové záhady, nové krimi, nové katastrofy

Neštěstí je na světě skutečně hodně: o tom svědčí Katastrofy. Britská dokumentární série se zasvěceně věnuje geologickým, klimatickým, vesmírným a dalším pohromám, které postihly Zemi. Jsou tu ovšem i katastrofy malé, které nejčastěji způsobuje oheň. Série Hoří! ukáže, jak jsou na něj i na další pohromy připraveni domácí i zahraniční hasiči.

Katastrofy stejně jako náhody, ale třeba i zvířata mohou mít všem i zásadní vliv na život společnosti. O tom přesvědčí pozoruhodné a fascinující příběhy z celého světa v americkém seriálu Impact TV.

Na podzim budou rovněž pokračovat nové díly sérií V boji, Skryté poklady, Magazín NATO, Magazín záhad, Záhady vesmíru či předpovědi Počasí 2050.

Vysílací schéma TV KINOSVĚT ve večerním čase se nemění: Od 20.30 hod do 21.30 hod uvede televize profilový dokument (ty) dne a od 21.30 hod. do 22.00 hod. profilovou záhadu dne. Pondělky se zaměří na dokumenty z oblasti cestování a historie a úterky na dokumenty z oblasti záhad a tajemství. Středa nabídne především dokumenty z oblasti válek a military, čtvrtek z oblasti katastrof a vesmíru, pátek z oblasti krimi a sobota opět z oblasti záhad. Neděle pak přinese zejména dokumenty zabývající se paranormálními jevy. Rozšiřuje se směs pořadů určených ženám.

zdroj: KS





Reklama




Vybrané články