Quantcast

Eutelsat se připojil k SAT-IP alianci

| redakce | tisk

Francouzský satelitní operátor Eutelsat se připojil k SAT-IP aplikaci jako zakládající člen. SAT-IP aliance má za cíl podporovat a dále rozvíjet SAT-IP technologii, která umožňuje distribuci satelitní televize v celém době do IP zařízení a několika obrazovek.

SAT-IP alianci tvoří přední satelitní operátoři a výrobci - SES (Astra), Eutelsat, Hispasat, Panasonic, Nagra, ALi Corporation a MaxLinear. Cílem je urychlit přijetí SAT-IP v satelitním průmyslu a přinést tuto technologii spotřebitelům. Technologie podporuje protokol SAT-IP, podporuje integraci technologie CAS-DRM pro distribuci placené televizní služby v domácí IP síti a usnadňuje certifikaci produktů.

Eutelsat se připojil k SAT-IP alianci
▲ Eutelsat se připojil k SAT-IP alianci

Obrázek: Eutelsat

SAT-IP standard, publikovaný jako evropská norma CENELEC EN 50585 v roce 2014, konvertuje signály ze satelitů do internetového protokolu (IP) za pomoci malého serveru připojeného k domácímu IP routeru. To umožňuje sledovat satelitní programy na jakémkoliv IP zařízení v domácnosti: smartphonech, tabletech či laptopech. S podporou více než 40 H/W a S/W společností SAT-IP nyní podporuje 75 různých produktů.





Reklama




Vybrané články