Quantcast

Východočeská televize se přesouvá do RS8

| redakce | tisk

Východočeská televize V1 se chystá na přesun do jiného multiplexu. Program V1 bude od 12. listopadu 2015 šířen v multiplexu RS8 (Regionální síť 8), provozovatele České Radiokomunikace (ČRa).

Program Východočeská televize je doposud šířen v územní oblasti Trutnov pro východní Čechy a část severních Čech z vysílačů Trutnov - Černá hora (K60), Liberec - Ještěd (K60), Hradec Králové / Pardubice - Krásné (K34) jako regionální kanál v multiplexu 3 u společnosti Czech Digital Group (CDG). Provozovatel musí svoji kapacitu uvolnit pro chystaný nový celoplošný program Prima MAX. Vysílatel V1 proto přesune program do jiné sítě (RS8), ačkoliv dříve uváděl, že bude vysílat v multiplexu 4 u společnosti Digital Broadcasting.

Východočeská televize V1 bude v rámci RS8 šířena regionálně jen ze dvou vysílačů - pro Hradec Králové a okolí z vysílače Hoděšovice (K57) a pro Pardubice a okolí z vysílače K Polabinám (K46). Jde o vysílače s lokálním pokrytím a po přesunu programu do této vysílací sítě ztratí mnoho diváků možnost příjmu stanice na klasickou pozemní anténu.

Nicméně i nadále mohou diváci sledovat program i na počítači, v tabletu i na mobilu, živě i z archívu na stránkách V1online.cz.





Reklama




Vybrané články