Quantcast

28,2E: CBS Drama, S4C na transpondéru s novým FEC

| redakce | tisk

Jeden z transpondérů s volně vysílanými programy na satelitu Astra 2F, který pracuje v britském svazku, změnil technické parametry příjmu. Konkrétně došlo k úpravě parametru FEC.

Změna se týká (zatím) jen frekvence 11,343 GHz, pol. V na satelitu Astra 2F. Tento multiplex změnil FEC ze 2/3 na 5/6. Ostatní parametry zůstaly zachovány. Navýšením FEC na 5/6 se zvýšila celková kapacita multiplexu o cca 8,448 Mbit/s.

28,2E: CBS Drama, S4C na transpondéru s novým FEC
▲ 28,2E: CBS Drama, S4C na transpondéru s novým FEC

Multiplex obsahuje mj. volně vysílané programy CBS Dramna, S4C, Aastha TV International, News 18, Channels 24 (viz. foto), Rishtey TV a také Channels TV, Babestation Xtra, Asian Connections, Equal World TV, Psychyc Interactive TV / Propeller TV a také kryptované stanice (CA Videoguard): Life OK UK a At The Races Ireland.

technické parametry:

• Astra 2F (28,2°E), freq. 11,343 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 5/6, DVB-S/QPSK

Transpondér pracuje v tzv. britském svazku, který má za úkol pokrýt zejména britské ostrovy. Signál z tohoto svazku částečně zasahuje i do západní Evropy. V části České republiky bylo možné transpondér přijímat s parabolami větších rozměrů i díky relativně nízkému FEC 2/3.





Reklama




Vybrané články