Quantcast

Sky Caucasus s ruskými programy na 36E

| redakce | tisk

Gruzínská satelitní pay-tv platforma Sky Caucasus se vrací. Na satelitu Eutelsat 36B (36°E) byl nečekaně zaktivován jeden transpondér, na kterém probíhají technické testy operátora.

Připomeňme, že Sky Caucasus pro abonenty v Gruzii vysílala dříve ze satelitu Azerspace 1 (46°E). Vysílání z původní pozice bylo ukončeno v listopadu 2015. Operátor satelitu Azerkosmos vypověděl provozovateli smlouvu z důvodu neplacení pronajaté kapacity.

Na set top boxu nalezneme celkem 36 programových pozic Sky Caucasus. V provozu jsou ale pouze 4 s volným vysíláním sportovní Match!, kulturní Rossija K, 2x2 a NTV (+2h). Další programové pozice jako TV 1000 Russkoje Kino, Ochota i Rybalka, Nash Futbol, Cartoon Network, kanály Viasatu, Discovery Channel a řada dalších nevysílá. Sky Caucasus na původní pozici 46°E používala kryptovací systém TrophyAccess.

Parametry používané Sky Caucasus neumožňují příjem programů na přijímačích platforem NTV Plus a Trikolor TV. Sky Caucasus vysílá na satelitu Eutelsat 36B (36°E) v evroasijském svazku na kmitočtu 11,386 GHz, pol. H, SR 28800, FEC 5/6, DVB-S2/8PSK. Programy se vysílají ve formátu MPEG-4.

Ze stejného satelitu se vysílá i FTA platforma gruzínských programů jako Imedi TV, Rustavi 2, Comedy Arkhi, Marao TV, GDS TV, Kartuli, Tabula a Obieqtivi Tv.

Podrobné informace o Sky Caucasus na pozici 36°E nejsou známé. Oficiální stránka platformy na sociální síti nebyla aktualizovaná od léta 2015 a doména skycaucasus.com má nového majitele.

zdroj: satkurier.pl, obob.tv, vl.info





Reklama




Vybrané články