Quantcast

Sky, ITV a Ginx s e-sportovní Ginx eSports TV

| redakce | tisk

V době rostoucí popularity tzv. e-sportů, společnosti Sky spolu s ITV a GinxTV se rozhodly spustit 24 hodinový kanál, který bude vysílat turnaje z takových počítačových her jako jsou Turner ELEAGUE Tournament či Valve The International Dota 2 nebo FACE IT eSports Championship Series.

Kanál Ginx eSports se bude snažit přilákat diváky z internetu k televizním obrazovkám. Bude to nová podoba stávající stanice Ginx TV, která se zabývá tématem počítačových her.

Doposud trh e-sportu byl nerozvinutý a diváci mohli sledovat nejlepší hráče z celého světa jen na streamerských platformách. mezi jinými na twitch.tv. Trh s e-sporty dnes přináší internetové streamy pro více než 70 milionům diváků po celém světě.

Nová stanice, která bude mít za cíl nabídnout fanouškům nejlepší akce e-sportu, bude umístěna na 470. pozici v EPG přijímačů Sky UK mezi sportovními programy. Stane se tak již 23.6.2016. Stávající program Ginx TV bylo možné sledovat ve Velké Británii v rámci nabídky Virgin Media na 290. pozici.

Prvním úkolem pro Ginx eSport TV bude přenos FACE IT eSports Championship Series, které se koná na slavném stadionu Wembley. Událost se bude konat od 24. do 26.6.2016. Bude to jeden z největších eventů ve světě elektronických sportů na ostrovech.

Ginx eSports TV přinese nejdůležitější turnaje e-sportu z celého světa a unikátní obsah. Obsah vysílání bude složen z událostí jako Turner ELEAGUE Tournament, zmíněný FACE IT eSports Championship Series a Valve The International Dota 2, který bude kanál Ginx eSports TV vysílat živě z nového studia v King Cross v Londýně. Mezi partnery kanálu budou mj. Riot, Activision, EGL, Gfinity a další.

Nová stanice bude mimo Velkou Británii a Irsko šířena do dalších 23 milionů domácností, což umožní stanici stát se největší televizní stanicí na světě zaměřenou na e-sporty.

Vysílání Ginx eSports TV bude šířeno přes některý ze satelitů Astra 2 na pozici 28,2°E, podobně jako jiné programy z nabídky Sky UK. Zahájení distribuce se očekává v nejbližších dnech.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články