Quantcast

Eurosport má celosvětová exkluzivní práva na Six Day Series

| redakce | tisk

Eurosport bude vysílat inaugurační sezonu prvotřídních mítinků světové dráhové cyklistiky - Six Day Series. Eurosport vlastní ekluzivní celosvětová práva a bude s organizátory spolupracovat na zvyšování popularity série poskytováním sublicencí na místní úrovni po celé planetě.

Sérii šestidenních závodů organizuje společnost Madison Sports Group a na startu se objeví špičkoví cyklisté jako Mark Cavendish a Bradley Wiggins z Velké Británie, Belgičané Kenny de Ketele a Moreno de Pauw i francouzská dvojice Morgan Kneisky a Benjamin Thomas. Závody budou mít inovativní formát, diváci si užijí jedinečnou party atmosféru se skvělou hudbou a zábavou, tvořící kulisu pro sportovní drama na dráze.

První mítink se bude konat od 25. října v Londýně v Lee Valley VeloPark, kde se závodilo během OH 2012. Další závody uvidí Amsterdam, Berlín, Kodaň a finálová noc bude na programu v Palmě na Mallorce.

Generální ředitel Eurosportu Peter Hutton: „Série šestidenních závodů nepochybně našla na Eurosportu svůj přirozený domov, vždyť Eurosport rozpaluje vášeň fanoušků bezkonkurenčním kalendářem světové cyklistiky.

Neustále hledáme způsoby, jak bychom mohli inovovat sportovní vysílání, ať už ukazováním zákulisí a spletitostí cyklistiky nebo vytvořením prvního 360° VR filmu natočeného během cyklistického závodu. Naším závazkem je nacházet nové cesty, jak přivést fanoušky ještě blíž k jejich oblíbenému sportu. V tomto ohledu jsme rádi, že jsme partnerem pro šestidenní závody v jejich snaze transformovat dráhovou cyklistiku.“

Generální ředitel společnosti Madison Sports Group Mark Darbon: „Šestidenní závody mají fantastickou historii a kvalitní televizní přenosy jsou pro ně životně důležité. Eurosport je pro start Six Day Series ten nejlepší partner. Šestidenní závody dostaly nový formát, aby byly podmanivé a vzrušující pro diváky v hale i doma u obrazovek. Už se nemůžeme dočkat startu.“

Šestidenní závody se konají po šest po sobě následujících nocí a dvoučlenné týmy jezdců bojují o korunu šampionů v řadě sprintů a vytrvalostních disciplín. Vrcholem bude madison, v němž se cyklisté střídají a vytvářejí vzrušující a taktický závod. Součástí šestidenní bude závod žen v omniu. Na závěr celé série se bude konat jednodenní velkolepé finále na Mallorce 17. března 2017.

Six Day Series zažije průkopnické prvky, které zavedou fanoušky blíže k akci včetně on-board kamer, měření rychlosti v reálném čase, srdeční frekvence a další data cyklistů. Poprvé bude v dráhové cyklistice využita lokalizace cyklistů. Fanoušci tak budou závodům blíž než kdykoli v minulosti.

Six Day Series bude Eurosport vysílat na všech kanálech a platformách včetně internetového přehrávače Eurosport Playeru, předplacené služby, která dává fanouškům možnost užít si exkluzivní obsah ŽIVĚ a na vyžádání.

Kalendář Six Day Series 2016/17:

Londýn 25. - 30. října 2016
Amsterdam 6. - 11. prosince 2016
Berlín 19. - 24. ledna 2017
Kodaň 26. - 31. ledna 2017
Mallorca (finále) 17. března 2017

Eurosport je nepochybně „Domovem cyklistiky“ - vysílá všechny tři Grand Tour včetně Tour de France i všech pět Monumentů. Příkladem inovace v cyklistickém vysílání je v září spuštěný první 360° VR film natočený během Vuelty a sdílený s fanoušky přes Eurosport VR App.

zdroj: Eurosport





Reklama




Vybrané články