Quantcast

M7 Group si ponechá TP na 105 na 19,2E

| redakce | tisk

Lucemburská mediální skupina M7 Group bude i nadále využívat transpondér 105 na satelitu Astra 1L (19,2°E), který doposud využívala zejména pro svoji nizozemskou pay-tv platformu Canal Digitaal.

Transpondér 105 pracuje na kmitočtu 12,515 GHz a donedávna šířil řadu veřejnoprávních a komerčních programů z Nizozemí. Postupně i v Nizozemí probíhá proces vypínání vysílání ve starém formátu MPEG-2/SD a je nahrazováno technicky dokonalejším přenosem v MPEG-4/HD.

"Prozatím žádnou změnu na 19,2°E neplánujeme," uvedl na dotaz webu parabola.cz Jaromír Glisník, člen představenstva společnosti M7 Group. "Kolegové za naší divize M7 Platform Services mají na starosti prodej kapacity třetím stranám," dodává.

Pro zákazníky česko-slovenské satelitní pay-tv platformy Skylink se na této kapacitě vysílá placený erotický program Vivid TV Europe v MPEG-4/SD.

Není vyloučeno, že dříve nebo později dojde ke změně parametrů tohoto transpondéru, který bude po vypnutí MPEG-2/SD programů šířit jen zmíněný program Vivid TV Europe. "V budoucnu se mohou parametry změnit," upozorňuje Jaromír Glisník.

technické parametry - transpondér 105 (M7 Group):

• Astra 1L (19,2°E), freq. 12,515 GHz, pol. H, SR 22000, FEC 5/6, DVB-S/QPSK





Reklama




Vybrané články