Quantcast

Eutelsat s náhradní kapacitou pro rychlý internet v Africe

| redakce | tisk

Satelitní operátor Eutelsat uzavřel víceletou smlouvu s mezinárodním satelitním operátorem Yahsat (Abu Dhabi), na poskytování kapacity pro projekt Broadband for Africa.

Eutelsatu smlouva s Yahsatem umožní vybudovat komerční kapacitu v Ka pásmu pro širokopásmové služby v subsaharské Africe.

Podle podmínek smlouvy projektu Broadband for Africa bude Eutelsat využívat 16 Ka spot beamů na stávající družici Yahsat 1B (47,6°E). Kapacita začne využívat během první poloviny roku 2017. Další expanze se očekává s budoucím satelitem Al Yah 3 (plán. 20°W), který bude vynesen začátkem roku 2017. Na této družici bude využíváno 18 spot beamů.

Oba satelity Yahsat 1B a Al Yah 3 umožňují poskytovat služby prostřednictvím výkonných spotbeamů v oblasti subsaharské Afriky a jsou ideální pro poskytování cenově dostupného internetového připojení přes satelit.

Eutelsat původně plánoval kapacitu pro tyto účely na satelitu Amos 6. Ten byl ale v září ztracen po výbuchu na odpalovací rampě SpaceX.

Projekt Broadband for Africa bude spuštěn v prvních čtyřech měsících roku 2017 a umožní Eutelsatu se vrátit k původnímu podnikatelskému záměru a investicemi ve výši 15 milionů eur v finančním roce 2017/18 a 25 až 30 milionů eur ve finančním roce 2018/19.





Reklama




Vybrané články