Quantcast

Nova a Prima informují o konci SD na Skylinku

| redakce | tisk

České komerční televize Nova a Prima začaly informovat zákazníky česko-slovenské satelitní platformy Skylink, že za 2 týdny proběhnou změny v distribuci jejich hlavních programů.

TV Nova a TV Prima skončí v klasickém SD rozlišení a pro zákazníky Skylinku budou obě stanice už dostupné jen v technicky vylepšené kvalitě - v HD rozlišení.

Nova a Prima informují o konci SD na Skylinku
▲ Nova a Prima informují o konci SD na Skylinku

Na programech TV Nova a TV Prima se nepravidelně objevuje informace o chystaném odpojení programu.

Na stanici TV Nova se objevuje titulek od operátora Skylinku s textem v tomto znění: "Vážení diváci, vysílání programu Nova skončí na této pozici 14.11.2016. Program bude nadále dostupný v HD rozlišení. Parametry k přeladění najdete na www.skylink.cz."

Nova a Prima informují o konci SD na Skylinku
▲ Nova a Prima informují o konci SD na Skylinku

Na TV Prima vkládá svoji informaci o konci SD přímo vysílatel a v rotujícím textu je tato informace: "Vážení diváci, upozorňujeme vás, že vysílání kanálu Prima v SD kvalitě bude na této frekvenci ukončeno k 15.11.2016. Program TV Prima můžete naladit v HD kvalitě na frekvenci 11.876 MHz. Více informací na www.iprima.cz."

Pro diváky, kteří vidí tyto titulky na TV Prima a TV Nova, to znamená přeladit přijímač na HD verze stanic - tj. Prima HD a Nova HD. Diváci se staršími set top boxy si musí pořídit nové přístroje.





Reklama




Vybrané články