Quantcast

TV Markíza upozorňuje na konec svých programů v DVB-T

| redakce | tisk

Televize Markíza začala upozorňovat všechny své diváky digitálního pozemního vysílání, že od 1.1.2017 nebudou programy skupiny Markízy šířeny přes klasické pozemní vysílače.

TV Markíza formou upoutávek informuje, že k 1.1.2017 dojde k ukončení terestrické distribuce programů TV Markíza, TV Doma a TV Dajto. Diváci mají necelé dva měsíce na zajištění jiného způsobu příjmu televizních služeb a to buď ze satelitu či z kabelových sítí.

Konec programů skupiny Markíza byl ohlášen již před několika měsíci. Rozsáhlou kampaní nyní provozovatel jen potvrzuje své dřívější rozhodnutí. Pro diváky Markízy, kteří sledují programy přes DVB-T, to vedle zajištění nového poskytovatele televizního signálu ale i znamená platit měsíční poplatky. DVB-T totiž bylo a stále ještě je jediným bezplatným způsobem příjmu televizního signálu programů Markízy.

Markíza odůvodňuje ukončení pozemní distribuce svých stanic nízkým zájmem o pozemní platformu. Na straně druhé ale Markíza za terestrické šíření musí platit nemalé poplatky, zatímco od kabelových a satelitních operátorů vybírá poplatky za každého diváka, který může přijímat stanice skupiny Markíza.





Reklama




Vybrané články