Quantcast

TV Kinosvět uvede dokument Prezident v hlavní roli s Vladimírem Putinem

| redakce | tisk

TV Kinosvět uvede v české televizní premiéře dokumentární film televize Rossija 1 Prezident. Dokument vznikl v roce 2015 v režii Saida Medvěděva a moderátor Vladimír Solovjov v něm v rozhovoru s prezidentem Ruské federace Vladimírem Putinem mapuje posledních patnáct let jeho politické činnosti a šířeji i života.

První část dokumentu je připravena k vysílání na 8. listopadu, druhá na 15. listopadu a závěrečná třetí část na 22. listopadu. Všechny budou vysílány ve stejný čas, vždy ve 20.20 hod.

Snímek patří do volné série věnované osobnostem světové historie i současnosti. V té jsme mimo jiné nabídli dokumenty o Churchillovi a Stalinovi, portréty československých prezidentů, dokumentární minisérii Uvnitř Bílého domu nebo obdobné série o královských rodech současnosti,“ říká Jan Jurka, programový ředitel, a dodává: „Dokument o Vladimíru Putinovi přiblíží řadu neznámých skutečností o této osobnosti, která spoluurčuje chod aktuálních dějin.“

Dokument zahrnuje politický i běžný život Vladimíra Putina ve funkci prezidenta a premiéra Ruské federace od srpna 1999 do roku 2015 a přibližuje jeho osobní názory na současný stav světa. Diváci se mimo jiné dozvědí, co podle něj patří mezi nejdramatičtější momenty novodobé ruské historie: jsou to válka v Čečensku, smrt posádky ponorky „Kursk“, teroristický útok na Dubrovku či otázka Krymu. Vladimír Putin také přiblíží některé zlomové body vysoké světové politiky a proměny postojů k Rusku v souvislosti s ekonomickou krizí z let 2008 až 2014, olympijskými hrami v Soči či formováním opozice. Moderátor se neopomíná zeptat Vladimíra Putina i na jeho pohled na americké 11. září 2001, válku v Iráku či na ozbrojený konflikt v Jižní Osetii. Dokument je navíc doplněn o pohledy čelných hospodářských, politických a uměleckých činitelů na jeho osobnost a četnými archivními záznamy.

Podle společnosti «TNS Gallup Media» sledovalo dokument v den televizní premiéry 39,1 % obyvatel Moskvy nad 18 let a jeho sledovanost po celém Rusku byla vysoce nadprůměrná. Byl rovněž uveden televizními společnostmi v řadě zemí světa.

S ohledem na diskuse o propagandě a politickém marketingu, které v současné době probíhají v různých médiích, požádala TV Kinosvět o debatu nad dokumentem tři přední české marketingové odborníky: Ing. Jiřího Mikeše prof,, bývalého prezidenta Rady pro reklamu, dlouholetého ředitele Asociace komunikačních agentur a vysokoškolského pedagoga, doc. PhDr. Jitku Vysekalovou, Ph.D., prezidentku České marketingové společnosti, předsedkyni Asociace psychologů trhu, členku Evropské společnosti pro výzkum trhu a veřejného mínění (ESOMAR); členku Českomoravské psychologické společnosti a vysokoškolskou pedagožku, a Ing. Jana Binara, prezidenta Asociace komunikačních agentur a CEO agentury McCann Worldgroup Praha. Jednotlivé části debaty budou uvedeny vždy po dokumentu.

Diskutující si kromě jiného položí otázky, nakolik jde o dokument, publicistiku či reklamu, zda je snímek udělán pro Rusko, či pro distribuci v zahraničí, jaký je jeho pravděpodobný cíl a jaká je síla značky „Vladimír Putin“.

zdroj: KS





Reklama




Vybrané články