Quantcast

Sky Italia bez Rock TV a Hip Hop TV

| redakce | tisk

Koncem roku 2016 byly z nabídky italské satelitní pay-tv platformy Sky Italia vyřazeny dva hudební tématické programy společnosti Seven Music Entertainment - Rock TV a Hip Hop TV.

Obě stanice měly dlouhou tradici - první z nich odstartoval před více než 15 lety - 1.12.2001, druhý vysílal od 1. října 2008. Obě stanice budou pokračovat v distribuci - tentokrát už jen na internetu.

Rozhodnutí provozovatele není žádným překvapením - společnost Seven Music Entertainment oznámila tento krok již začátkem října 2016. Od května 2016 nebyly stanice součástí peoplemetrového měření.

V dubnu 2016 měly obě stanice podle reportu Auditel share 0,00 až 0,01 procenta. Na jedné straně nezájem diváků o tyto stanice souvisí se změnou v chování mladých diváků - ti dnes vyhledávají klipy na internetu. Druhým důvodem je klesající popularita obou žánrů v Itálii.

Při velmi nízké sledovanosti, konkurenci ze strany jiných hudebních kanálů v Itálii a také vysokých cenách za satelitní vysílání je konec této formy distribuce očekávaným krokem. Podle informací na sociální síti mají stanice brzy obnovit vysílání. Šířeny budou jen na internetu.

Rock TV
- internetové stránky: http://www.rocktv.it
- Facebook: https://www.facebook.com/rocktvitaly
- YouTube Live: https://www.youtube.com/user/rocktvitaly/live
- Livestream: https://livestream.com/rocktv/live

Hip Hop TV
- internetové stránky: http://www.hiphoptv.it
- Facebook: https://www.facebook.com/hiphoptvitaly
- YouTube Live: https://www.youtube.com/user/hiphoptvitaly/live
- Livestream: https://livestream.com/hiphoptv/live

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články