Quantcast

Bulharské programy Nova TV, bTV, BNT FTA na 60E

| redakce | tisk

Satelitní operátor Intelsat získal dalšího klienta na novou telekomunikační družici Intelsat 33e ze série Epic. Společnost NURTS Bulgaria zahájila testovací provoz televizního multiplexu s bulharskými veřejnoprávními a komerčními programy.

Multiplex NURTS Bulgaria se objevil na satelitu Intelsat 33e na kmitočtu 11,077 GHz, polarizace vertikální, SR 8332, FEC 5/6, DVB-S2/8PSK. Paket obsahuje programy BNT 1, BNT 2, BNT HD (ale v SD), dále bTV, Nova TV Bulgaria a Bulgaria On Air. Všechny programy se vysílají FTA a jsou zachytitelné na území České republiky. Příjmové podmínky se ale mohou v různých částech ČR značně měnit. Je třeba brát v ohled i poměrně vysoké FEC 5/6 při DVB-S2/8PSK. Operátor používá svazek nasměrovaný na Bulharsko.

Bulharské programy Nova TV, bTV, BNT FTA na 60E
▲ Bulharské programy Nova TV, bTV, BNT FTA na 60E

Platforma NURTS Bulgaria doposud k distribučním účelům využívala satelitní kapacitu na družici Intelsat 12 na pozici 45°E, kde mux pracuje v režimu multistream. Příjem z pozice 45°E je proto možný na přijímačích, které multistream umožňují.

Na pozici 60°E ale NURTS Bulgaria režim multistream vůbec nepoužívá, takže je platforma ještě atraktivnější pro běžné satelitní diváky s ohledem na skutečnost, že vysílání je šířeno nekódovaně (FTA).

Bulharské programy Nova TV, bTV, BNT FTA na 60E
▲ Bulharské programy Nova TV, bTV, BNT FTA na 60E

technické parametry - multiplex NURTS Bulgaria (programy BNT 1, BNT 2, BNT HD (v SD), Bulgaria On Air, Nova TV Bulgaria a bTV):

• Intelsat 33e (60°E), freq. 11,077 GHz, pol. V, SR 8332, FEC 5/6, DVB-S2/8PSK, FTA





Reklama




Vybrané články