Quantcast

Také Eurosport upozorňuje na možný konec svých programů na Skylinku

| redakce | tisk

Včera společnost M7 Group informovala, že v jeho satelitních a on-line platformách možná koncem tohoto měsíce skončí programy skupiny Discovery (programy Discovery a Eurosport). Nyní se k podobnému oznámení připojil i Eurosport.

"Bohužel vás musíme informovat, že od 1. května 2017 možná ztratíte přístup k programům Eurosport 1 HD, Eurosport 2 HD, Discovery Channel, Animal Planet a HD Showcase. Naše smlouva se společností Skylink končí a navzdory našim nejlepším snahám dosud nedošlo k nové dohodě," uvedl operátor programů Eurosport na sociální síti.

"Snažíme se v tuto chvíli udělat vše, abyste nepřišli o populární sportovní události typu Roland Garros, US Open a ostatní tenisové turnaje, Giro d'Italia, Tour de France, Vuelta a España i další zajímavé cyklistické závody. A samozřejmě i o každý okamžik nadcházejících olympijských her od roku 2018," pokračuje Eurosport.

Zákazníkům Skylinku doporučuje, aby se obrátili na svého operátora na telefonních číslech 595 694 310 (Česká republika) nebo 02 / 202 50 241 (Slovensko) a na facebookovém profilu Skylinku a informovali operátora, že máte i nadále zájem o programy Eurosport a Discovery.

Eurosport ze skupiny Discovery zároveň informoval, že nadále zůstává přítomný v nabídkách všech ostatních významných platforem v České republice a na Slovensku. Patří mezi ně Nová Digi TV CZ, kabelová UPC v ČR a SR, internetová televize O2 TV, Nová Digi TV SK, internetová Magio TV, satelitní Magio Sat TV, freeSAT CZ/SK a živé vysílání je nadále dostupné na platformě Eurosport Player.

Skylink, vlastníka M7 Group, se zatím nedohodl na nové podobě distribuční smlouvy, která má údajně zahrnovat vyšší distribuční poplatky za zákazníky. Do vyšších cen se mělo promítnout získání řady vysílacích práv, včetně exkluzivních práv na nejbližší letní a zimní olympijské hry. Součástí dohody při získání těchto vysílacích práv byl ale požadavek, aby omezený rozsah přenosů z olympijských her byl dostupný i na bezplatných programech. V Česku získala práva Česká televize, na Slovensku RTVS.





Reklama




Vybrané články