Quantcast

Olympijské hry přeci jenom budou na ARD a ZDF až do roku 2024

| redakce | tisk

Německé veřejnoprávní televize ARD a ZDF budou i v nadcházejících letech vysílat přímé přenosy z olympijských her. Veřejnoprávní média se dohodla se společností Discovery Networks, která mimo jiné vlastní i kanály Eurosport, na sublicenci.

ARD a ZDF díky tomuto kontraktu budou moci vysílat přenosy ze všech čtyř nejbližších olympijských her až do roku 2024 počínaje olympijskými hry, které se budou konat v Jižní Koreji začátkem února 2018.

Veřejnoprávní vysílatelé mají práva jak pro klasické televizní vysílání, tak i rozhlasové a online šíření i pro olympijské hry 2018/20 a 2022/24.

Veškerá televizní a multiplatformní práva pro čtyři olympijské hry v letec 2018 až 2024 v červnu předloňského roku získala společnost Discovery Communications. Discovery se zároveň zavázala, že z letních olympijských her přinese nejméně 200 hodin a ze zimních olympijských her 100 hodin na bezplatných programech. Discovery proto následně udělovala částečné sublicence v mnoha zemích Evropy. V Německu se původně Discovery nedohodla a hrozilo, že veřejnoprávní televize vůbec poprvé v historii nebude vysílat olympijské hry. V Česku bude nejbližší olympiáda na České televizi, na Slovensku na RTVS.





Reklama




Vybrané články