Quantcast

TV Barrandov dostala pokutu 200 tisíc Kč

| redakce | tisk

Společnost Barrandov Televizní Studio, a.s., provozovatel televizní skupiny Barrandov, dostala od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) pokutu ve výši 200 tisíc korun. O vyměření pokuty rozhodla na svém posledním 21. zasedání konaném v tomto týdnu.

RRTV ji uznala vinnou ze spáchání přestupku, kterého se dopustila odvysíláním pořadu Moje zprávy ve dnech 25. března 2019 od 20:00 hodin a 3. dubna 2019 od 19:25 hodin na programu televize Barrandov, resp. částí věnovaných společnosti JCDecaux (25. 3. se jednalo o příspěvek bez názvu, zařazený ve 20:40 hodin, 3. 4. příspěvek nazvaný JCDecaux se vzteká, zařazený 20:32 hodin).

Podle názoru RRTV příspěvky obsahovaly tvrzení ohledně podnikatelské činnosti JCDecaux a probíhajícího trestního řízení, jež byla předkládána jako fakta, přičemž zainteresované osoby a subjekty nedostaly prostor se k těmto domnělým faktům vyjádřit a celý případ byl prezentován jednostranně.

"Pořad prezentoval jasný, předem stanovený postoj a jako takový jej lze považovat za předpojatý a snažící se ovlivnit postoje diváka ve prospěch záměrů tvůrců. Neposkytl tedy objektivní a vyvážené informace nezbytné pro svobodné vytváření názorů," dodává regulátor.

Za přestupek byla provozovateli udělena pokuta ve výši 200 tisíc Kč. Pokuta je splatná ve lhůtě 30 dnů ode dne právní moci tohoto rozhodnutí. Rada zároveň ukládá obviněnému povinnost uhradit paušální částku nákladu řízení ve výši 1 tisíce Kč. Úhrada nákladu řízení je splatná do pěti pracovních dnů ode dne doručení tohoto rozhodnutí.





Reklama




Vybrané články