Quantcast

Freenet TV končí se satelitní nabídkou

| redakce | tisk

5. února 2020 německá společnost Media Broadcast ukončila prodej nabídky satelitní platformy freenet TV. Znamená to, že od uvedeného data nelze službu pořídit. Stávající klienti mohou službu freenet TV ze satelitu využívat i nadále.

Bezproblémový příjem freenet TV prostřednictvím satelitu Astra (19,2°E) skončí na konci roku 2020. Poté se musí zákazníci rozhodnout, zda zůstanou u bezplatné satelitní televize nebo přejdou na částečně zpoplatněné DVB-T2 nebo využijí sesterskou službu internetové televize waipu.tv

Platforma freenet TV nabízela přístup k placeným HD verzím německých komerčních stanic. Ukazuje se, že divákům postačuje bezplatná ( FTA) verze těchto programů v lepší SD kvalitě. S podobným projektem skončila také platforma Diveo společnosti M7 Group v listopadu 2019.

V současné době je HD+ jedinou službou, která nabízí satelitním divákům placený přístup k německým komerčním programům v HD rozlišení.

Projekt Freenet TV Sat byl spuštěn v březnu 2018 a měl doplnit nabídku pozemní televize. Satelitní služba nesplnila očekávání provozovatele a proto se ji rozhodl ukončit.

zdroj: satkurier.pl + infosat.de





Reklama




Vybrané články